Pink Floyd on heategevusliku lauluga kogunud Ukraina toetuseks uhke rahasumma (2)

Kultuuritoimetus
Copy
Pink Floydist tuntud David Gilmour ja Roger Waters.
Pink Floydist tuntud David Gilmour ja Roger Waters. Foto: REUTERS/Sean Evans/Handout

Legendaarne rokkansambel Pink Floyd andis teada, et värske heategevusliku singliga «Hey Hey Rise Up» on bändil õnnestunud koguda Ukraina toetuseks pool miljonit naela. Aprillis ilmunud «Hey Hey Rise Up» on Pink Floydi esimene uus laul üle 30 aasta.

Laulu ilmumise ajal ütles bändi ninamees David Gilmour, et inspiratsiooniline laul loodi venelaste sissetungi vastu võitlevate ukrainlaste toetuseks. Mitmed Gilmouri pereliikmed on Ukrainast pärit, mistõttu painab veebruaris alanud sõda bändimeest eriti valusalt.

Toetust avaldaval singlil liituvad David Gilmouri ja Nick Masoniga pikaajaline Pink Floydi bassimängija Guy Pratt ja klahvpillidel Nitin Sawhney. Vokalistina teeb kaasa Ukraina ansamblist Boombox tuntud muusik Andri Hlõvnjuk.

«Nagu paljud teisedki, oleme tundnud raevu ja frustratsiooni, kui ühte iseseisvat, rahumeelset demokraatlikku riiki tungis sisse üks maailma superriike, et seal inimesi mõrvata,» ütles Gilmour pressiteates.

«Loodan, et see laul leiab ülemaailmset toetust ja reklaami. Me tahame koguda raha heategevuseks ja julgustuseks. Tahame näidata oma toetust Ukrainale ja rõhutada, et ühest superriigist on vale tungida iseseisvasse demokraatlikku riiki, milleks Ukraina on arenenud.»

Pink Floydi uus laul ei ilmunud kõigest internetis, vaid ka CD ja vinüülplaadi peal. Kõik tulud lähevad heategevusele. Jõululaupäeval avaldatud teadaandes kinnitas bänd, et lauluga on kogutud juba pool miljonit naela, mis jagatakse ära viie humanitaarabi fondi vahel. 450 000 naela saadi müügituludest ja ülejäänud 50 000 annetati Gilmouri ja bändikaaslase Nick Masoni poolt. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles