ARVUSTUS ⟩ Detsembris laotas vaibakunst end pehmelt üle maa

Tiina Kolk
, kultuuriajakirjanik
Copy
Aet Ollisaare teos näitusel näitusele «Eluoluline», FOTO: Aet Ollisaar
Aet Ollisaare teos näitusel näitusele «Eluoluline», FOTO: Aet Ollisaar Foto: Aet Ollisaar

Detsembris avati üle Eesti mitu tähelepanuväärset tekstiiliväljapanekut: kõigepealt Tartus galeriis Pallas «Eluoluline», siis Pärnu Uue Kunsti Muuseumis «Õnnetäht» ja neile järgnesid Anu Raua isikunäitus «Kuue ruuduga aken» Valga muuseumis ning Elna Kaasiku «AjaMustrid» Tallinnas Jaani kiriku galeriis.

Eesti Tekstiilikunstnike Liidu käesoleva aastanäituse eestvedajad keskendusid selle teemale mõeldes, mis on elus oluline. «Kui kõik on ümberringi liikumises, vajame põhiväärtusi, teadmisi, oskusi, mis annavad pidepunkti. On need sisemised või välised väärtused, mis toovad hingerahu? Mis on tegevused, mis toovad kosutust nii vaimule kui ka füüsisele? Mis aitab inimesel tagasi tulla iseenda juurde? Aga looduse ja keskkonna juurde? Mis on need põhiväärtused, mis oma püsivuses annavad enesekindlust muutlikus ajas? Näituse külastaja näeb galerii Pallas saalides nende otsingute vilju,» kommenteerib tekstiilikunstike liidu juhataja Aet Ollisaar.

 

«Eluoluline»

7. jaanuarini 2023 Galeriis Pallas

Eesti Tekstiilikunstnike Liidu aastanäitusel osalevad Susana Cereja, Reena Curphey, Maryliis Teinfeldt-Grins, Ehalill Halliste, Sigrid Huik, Eva Jakovits, Maddi Kaī (Mari Seger), Mariann Kallas, Brigita Kasemets, Heli Kelt, Maasike Maasik, Epp Mardi, Johanna Mauer, Juulia Aleksandra Mikson, Merike Männi, Marin Nooni, Aet Ollisaar, Kadi Pajupuu, Ene Pars, Erika Pedak, Tambet Pedak, Liis Pihlik, Marilyn Piirsalu, Tiina Puhkan, Ülle Raadik, Anu Raud, Tuuli Reinsoo, Merike Roodla, Ilme Rätsep, Kirill Safonov/Ljudmila Swarzcewskaja, Zane Shumeiko/ Claudia Marcela Diaz Reyes, Aune Taamal, Reet Talimaa, Milvi Thalheim, Liisa Torsus, Birgit Wagner.

«Õnnetäht»

5. veebruarini 2023 Pärnu Uue Kunsti muuseumis

Anu Raua isikunäitus «Kuue ruuduga aken»

28. jaanuarini 2023 Valga muuseumis

«AjaMustrid» Elna Kaasiku isikunäitus

5. jaanuarini 2023 Jaani kiriku galeriis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles