Taylor Swifti värske album purustas ebatavalise müügirekordi

Kultuuritoimetus
Copy
Taylor Swift on üks paljudest tuntud Universal Music Groupi artistidest.
Taylor Swift on üks paljudest tuntud Universal Music Groupi artistidest. Foto: Danny Moloshok

Edukas poplaulja Taylor Swift on oma uusima albumiga «Midnights» purustanud erisuguseid rekordeid, kuid albumi müüginumbritest peegeldub üks eriti ootamatu üllatus: «Midnights» on esimene album pärast 80ndaid, mida on vinüülplaadil müüdud suuremas koguses kui CD peal.

Oktoobris ilmunud «Midnights» jõudis erinevates suurtes riikides ruttu muusikaedetabelite tippu. «Midnightsi» vinüülplaadi vastu on konkreetsemalt olnud sedavõrd ulatuslik huvi, et sellel sajandil pole ükski teine album vinüülil sama uhkelt müünud. Viimased albumid, mida osteti vinüülplaadil rohkem kui CD peal, olid Michael Jacksoni «Bad» ning Guns N' Rosesi «Appetite for Destruction», mis ilmusid 1987. aastal.

Taylor Swift, «Midnights».
Taylor Swift, «Midnights». Foto: Albumikaas

Ennustatakse, et 2022. aasta lõpuks müüakse ülemaailmselt 5,5 miljonit vinüülplaati. Vinüülplaatide üldised müüginumbrid on viimase 15 aastaga järjepidevalt kasvanud, mis näitab, et selle formaadi vastu tuntakse üha suuremat huvi.

Oma uusima plaadiga sai Taylor Swiftist ühtlasi ainus artist maailma ajaloos, kelle viis albumit on ühe nädalaga müünud miljon eksemplari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles