Venemaa lisas paljastavas dokfilmis osalenud ajakirjaniku tagaotsitavate nimekirja

Kultuuritoimetus
Copy
Bulgaaria uuriv ajakirjanik Christo Grozev juhib uuriva ajakirjanduse rühmitust Bellingcat.
Bulgaaria uuriv ajakirjanik Christo Grozev juhib uuriva ajakirjanduse rühmitust Bellingcat. Foto: JULIEN DE ROSA / AFP / Scanpix

Venemaa lisas oma tagaotsitavate nimekirja uuriva ajakirjaniku Hristo Grozevi, kes osales Daniel Roheri tänavuses paljukiidetud dokumenaalfilmis «Navalnõi». Film portreteerib korruptsioonivastase tegevusega silma paistnud Venemaa ühiskonnategelast Aleksei Navalnõid, kes 2020. aastal elas üle tapmiskatse.

Venemaa siseministeerium ei ole täpsustanud, millises kuriteos Grozevit kahtlustatakse. Hristo Grozevi juhib uuriva ajakirjanduse rühmitust Bellingcat, mis tegeles Navalnõi mürgitamise uurimisega.

Twitteris ütles Grozev: «Ma ei kujuta ette, mis põhjusel Kreml mind oma tagaotsitavate nimekirja pani ja seega ei oska ma omalt poolt kommenteerida. Mõnes mõttes pole see olulinegi, sest aastaid on nad juba näidanud, et kardavad meie tööd ja ei peatu millegi ees, et seda haihtuma panna.»

Bulgaaria ajakirjanik Grozev on aktiivselt raporteerinud Venemaa rahvusvaheliste kuritegude kohta, sealhulgas Navalnõi mürgitamine. Sellest räägib ka selle aasta dokfilm, kus Grozevit intervjueeritakse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles