Tehisintellekt hakkas kunsti tegema – loota või karta? (1)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
«Théâtre D’opéra Spatial» (Kosmoseooperi teater) on AI pildigeneraatori poolt loodud töö, mille 33-aastane lauamängufirma juht Jason M. Allen esitas Colorado osariigi kunstikonkursile ning sai selle eest preemia. 
«Théâtre D’opéra Spatial» (Kosmoseooperi teater) on AI pildigeneraatori poolt loodud töö, mille 33-aastane lauamängufirma juht Jason M. Allen esitas Colorado osariigi kunstikonkursile ning sai selle eest preemia. Foto: Jason M. Allen/Swns/wikipedia

Tehisintellekti tabas lõppeval aastal loominguline puhang, mis võib kujundada ümber miljonite inimeste elud. Programmijupid veebis suudavad luua kõige fantastilisemaid kujutisi ning nende krattide käsutamiseks pole vaja mingit joonistamisoskust. Igaühest võib niimoodi saada kunstnik.

Üle maailma on aastakümneid kardetud sisserändajaid, kes nõus töötama odavamalt ja väledamalt, võttes nii ära kohalike inimeste teenistuse.

Ameerika Ühendriikides on äratanud hirmu illegaalselt Mehhikost saabuvad koduabilised ja kokad, Soome on paremate tingimuste otsinguil kolinud Eesti ehitajad ja meditsiiniõed ning Eestis pelgab osa elanikkonnast arhetüüpset ukrainlast, kes valmis lõikusajal noppima vilju siinsetest inimestest odavamalt ja väledamalt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles