Hevimehe lein Motörheadi trummar meenutab 7 aastat tagasi lahkunud Lemmyt

Kultuuritoimetus
Copy
Veel kaks nädalat enne surma andis Lemmy Kilmister Motörheadiga kontserte.
Veel kaks nädalat enne surma andis Lemmy Kilmister Motörheadiga kontserte. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT //TT NEWS AGENCY

28. detsembril 2015 suri eesnäärmevähki Motörheadi laulja Ian Fraser Kilmister ehk Lemmy, kes andis maailmale oma vähidiagnoosist teada ainult kaks päeva enne surma. Seitse aastat tagasi surnud elupõletajast hevimeest meenutas Twitteris Motörheadi trummar Mikkey Dee, vahendab NME. 

«Mu päevad Motörheadis on igaveseks keevitatud mu selgroogu. See on tohutult suur osa sellest, kes ma olen. Mu Motörheadi perekond on igavesti tugev nagu kivi. Lemmy, ma tunnen sinust puudust ja mõtlen sulle palju, aga ma olen veendunud, et sa rokid ja möllad ka seal, kuhu sa edasi läksid,» kirjutas Mikkey Dee Twitteris.

Varasemalt on Mikkey Dee rääkinud, et Lemmy keeldus tuuritamast isegi mõned nädalad enne oma lahkumist, kui tema tervis oli tõsiselt halvenenud. Motörhead plaanis 2016. aasta alguses veel kontserte anda, kuid paraku kustus Lemmy eluküünal enne aastavahetust.

«Me andsime viimase kontserdi 11. detsembril Berliinis. Lemmy suri vaid kaks nädalat hiljem,» meenutas Dee taskuhäälingus «Waste Some Time With Jason Green». «See näitab, et Lemmyl olid surres nii-öelda saapad jalas. Nii mina kui kitarrist Phil Campbell püüdsime teda veenda, et me ei annaks Euroopas pärast jõule enam kontserte. Aga teda ümber veenda polnud võimalik.»

Legendaarne Motörhead alustas tegevust 1975. aastal Londonis. Lemmy tegutses selle märgilise tähtsusega hevibändi ninamehena kuni 2015. aastani, mil vähk temalt elu võttis. Rootsist pärit Mikkey Dee alustas Motörheadi trummarina 1992. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles