Eesti kultuuri edulugu 2022: rehvipoiss ootab kohtumist kuldmehikesega

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Kaader filmist «Sierra». Pisikese punase Ford Sierraga on režissöör Sander Joonel lapsepõlvemälestusi. 
Kaader filmist «Sierra». Pisikese punase Ford Sierraga on režissöör Sander Joonel lapsepõlvemälestusi. Foto: Aaa Creative

Lugege tähelepanelikult, sest see artikkel räägib lõppeva aasta Eesti kultuuri suurimast eduloost, 16-minutilisest kaunist ja kurvast animafilmist «Sierra».

Ootamatud südaöised sõnumid kuulutavad harva head. Nii et kui lühianimafilmi «Sierra» režissöör Sander Joon sai tänavu maikuuööl San Francisco filmifestivalilt teate, et oleks vaja üks kiire Zoomi-kõne pidada, jättis ta süda löögi ­vahele: «Et nüüd filmiga mingit tehnilist probleemi poleks tekkinud…» See oli lihtsalt ennekuulmatu edu algus!

Talle anti arvutiekraani vahendusel teada, et «Sierra» on lühi­animatsiooni ­kategoorias saanud peavõidu ja seega saab film kandideerida maailma ihaldatuimale filmiauhinnale, Ameerika filmiakadeemia välja antavale Oscarile. 21. detsembril andis akadeemia teada, et ­«Sierra» on koos 14 teise suurepärase lühi­animatsiooniga jõudnud eelvalikusse. Viis ­nominenti tehakse teatavaks 24. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles