SEINAS TÜHI AUK ⟩ Ukrainas Banksy seinamaali varastanud kurjategijat ähvardab vanglakaristus

Kultuuritoimetus
Copy
Hostomeli linnas laiutab seinas nüüd tühi auk.
Hostomeli linnas laiutab seinas nüüd tühi auk. Foto: Dimitar Dilkoff / AFP / Scanpix

Kogemus on näidanud, et kus Banksyt, seal tuld. Detsembri alguses püüdis varaste seltskond Ukraina tänaval pihta panna kunstnik Banksy seinamaali. Paraku vargus lõpuni ei õnnestunud ning röövi korraldanud meest ähvardab aastatepikkune vanglakaristus, vahendab The Guardian.

Kuritegu toimus Hostomeli linnas, mis asub Kiievist umbes 25 kilomeetri kaugusel. Teos, mida taheti varastada, kujutab gaasimaski ja hommikumantlit kandvat naist, kes seisab toolil ja hoiab käes tulekustutit.

Banksy tegi Ukrainas ühtekokku seitse seinamaali.
Banksy tegi Ukrainas ühtekokku seitse seinamaali. Foto: Oleksandra Butova/Ukrinfo/SIPA/Scanpix

Varaste punt jõudis pahateoga nii kaugele, et neil õnnestus seinalt maha lõigata suur tükk krohvi, millele Banksy oma maali oli pihustanud. Paraku avalikult läbi viidud vargust märgati ja seinalt lõigatud maal saadi kätte ning mitu kahtlusalust vahistati, andis Kiievi kuberner Oleksii Kuleba teada. Nüüd aga laiutab seinal, mida Banksy oma lõuendina kasutas, tühi auk. 

Banksy, kelle teoseid ostetakse miljonite dollarite eest, on kinnitanud, et tegi Ukrainas ühtekokku seitse seinamaali. Üks teostest kujutab naisvõimlejat rusude peal, teine näiteks vanni võtvat meest. Banksy jagas oma Youtube'i lehel videot, mis võtab kokku tema käigu Ukrainasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles