500 miljonit Alastistseenidesse meelitatud Hollywoodi näitlejad kaebavad filmistuudio kohtusse (9)

Kultuuritoimetus
Copy
Olivia Hussey ja Leonard Whiting olid alaealised, kui mängisid nimitegelasi 1968. aasta «Romeo ja Julias».
Olivia Hussey ja Leonard Whiting olid alaealised, kui mängisid nimitegelasi 1968. aasta «Romeo ja Julias». Foto: Filmikaader

Näitlejad Olivia Hussey ja Leonard Whiting, kes mängisid nimitegelasi «Romeo ja Julia» 1968. aasta filmiversioonis, on otsustanud seksuaalse ärakasutamise eest kohtusse kaevata filmistuudio Paramount, vahendab The Guardian. Seda põhjusel, et mõlemad näitlejad osalesid itaallasest lavastaja Franco Zeffirelli meelitusel alastistseenides, kui olid teismelised.

Hagis väidab näitlejate tandem, et Zeffirelli lubas neile toona, et filmi armustseenides kannavad Hussey ja Whiting ihuvärvi esemeid, mis nende kehaosi katavad. Filmima asudes olevat Zeffirelli nõudnud, et paar peab olema alasti või muidu kukub kogu film läbi.

Hussey ja Whiting leiavad, et Shakespeare'i ekraniseeringu tegemise järel kogesid nad vaimset kannatust ja stressi ning jäid ilma suurtest töövõimalustest.

Leonard Whiting ja Olivia Hussey 2018. aastal.
Leonard Whiting ja Olivia Hussey 2018. aastal. Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP, File

Zeffirelli suri 2019. aastal, kuid praeguseks 70ndatesse jõudnud Hussey ja Whiting on sihikule võtnud stuudio Paramount, kellelt oodatakse näitlejatele toodud kahju korvamiseks kuni 500 miljoni suurust rahalist hüvitust.

«Mida neile näitlejatele öeldi ja mis päriselt toimus, on kaks erinevat asja,» ütles näitlejate esindaja Tony Marinozzi. «Nad usaldasid Francot. Näitlejatena nad järgisid tema juhatust ja arvasid, et Zeffirelli ei kasuta nende usaldust ära. Franco oli nende sõber. Mis valikut neil 16-aastasena olla sai? Mingeid variante ei olnud. Toona polnud #metoo liikumist.»

Näitlejapaari jurist Solomon Gresen ütles: «Nad olid noored naiivsed lapsed, kes 60ndatel ei osanud aimata, mis neid tabab. Järsku olid nad ootamatult kuulsad ning neid kuritarvitati nii, et nad ei osanud sellega kuidagi toimegi tulla.»

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles