PÕLENULT HAIGLAS Võimukriitiline Venemaa teatrilavastaja sai salapärases tulekahjus raskelt viga (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Teatrifestivalil «Kuldne Mask Eestis 2015» etendus Ostrovski näidend «O-i. Hiline armastus», mille lavastas Krõmov.
Teatrifestivalil «Kuldne Mask Eestis 2015» etendus Ostrovski näidend «O-i. Hiline armastus», mille lavastas Krõmov. Foto: Liis Treimann

Vene teatrilavastaja ja -kunstnik Dmitri Krõmov sai raskelt vigastada traagilises õnnestuses, mis toimus 21. detsembril teatritähe New Yorgi korteris, vahendab Daily Star. Õnneks mees tulekahjus ei hukkunud ja taastub haiglas. Sõja alguses Venemaalt põgenenud Krõmovi korter süttis ebaselgetel asjaoludel.

68-aastast Krõmovit teatakse kui võimu- ja tsensuurivastast Venemaa teatrilavastajat, kelle kõik lavastused on Moskva teatrites ära jäetud. Vene meedia sõnul toimus Broadwayl La MaMa eksperimentaalteatris Krõmovi lavastuse esietendus. Traagiline tulekahju toimus vahetult pärast edukalt läinud esietendust. Napilt pääses eluga ka Krõmovi abikaasa Inna, kes õnneks lasti paari päeva möödudes haiglast välja. Esialgne info, et Krõmovi keha  tulekahjus poolenisti ära põles, ei paista siiski tõele vastavat.

Pole veel selgeks tehtud, millest tulekahju algas, kuid esialgu peetakse põhjuseks seadmeriket või lühist. Terve New Yorgi korter hävis tulekahjus ning abielupaari pääsemist on nimetatud suureks imeks.

Krõmovi ametlikul kodulehel tehtud teadaandes seisab: «21. detsembri õhtul toimus Krõmovi korteris elektrilühis ja sellest tekkis tulekahju, mille käigus hingasid Krõmovid nii palju vingugaasi, et nad viidi haiglasse. Õnneks sai Inna haiglast välja ja ta püsib poja Mihhailiga New Yorgis. Dmitri on haiglas ekspertide järelvalve all, tema seisund läheb paremaks. 

Tahaksime väljendada oma tänu arstide meeskonnale, kes on pühendunult töötanud, et garanteerida Krõmovite paranemine. Täname ka kõiki, kes on saatnud häid mõtteid ja tuge, pakkunud oma abi. Ootame, et Dmitri ja Inna täielikult terveneksid ja saaksid uuel aastal jälle publikut rõõmustada.

Inna ja Mihhail Krõmov ütlevad: «Armastame teid kõiki väga palju, aga kahjuks ei saa me igaühele vastata. Anname kõik sõnumid Dimale edasi. Suur tänu kõigile.»»

Krõmovi lavastused on etendunud Eestiski. Näiteks teatrifestivalil «Kuldne Mask Eestis 2015» etendus Aleksandr Ostrovski näidend «O-i. Hiline armastus», mille lavastajaks oli Krõmov.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles