ARUANNE LUGEJALE ⟩ Klassikalise muusika pooltund päästab ajakirjaniku kiire argipäeva

Postimees
Copy
Sten Lassmann esinemas Postimehe meediamajas.
Sten Lassmann esinemas Postimehe meediamajas. Foto: Tairo Lutter

Alates 2021. aasta maikuust toimuvad Postimehe majas iga nädal kontserdid eesmärgiga tuua meediamaja töötajateni väike amps klassikalise muusika maailmast ning populariseerida klassikalist klaverimuusikat.

Oleme võtnud suunaks pakkuda esinemisvõimalusi noortele õppivatele pianistidele ning suur osa esinejatest ongi tulnud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kaudu, aga ka mujalt. Tore on see, et aja kulgedes on meie väikesed kontserdid omas ringkonnas populaarsust kogunud ning esinemissoove on tulnud ka muusikutelt endilt.

Silvia Ilvese ja Samuel Bezerra kontsert meediamaja galeriis.
Silvia Ilvese ja Samuel Bezerra kontsert meediamaja galeriis. Foto: Tairo Lutter

Repertuaari valivad pianistid enamasti ise, sel moel on olnud väga põnev avastada just enda maitset klassikalise muusika maailmas. Tundub, et rahulolu on vastastikune – pianistid on kiitnud meie inspireerivat keskkonda, head klaverit ja ka akustikat. Pea kahe aasta jooksul on meil esinenud palju ägedaid muusikuid, näiteks Sten Heinoja, Marcel Johannes Kits, Piret Mikalai, Mantas Šernius, Hans Christian Aavik koos Karolina Žukovaga, Mihkel Poll, Johan Randvere, Samuel Bezerra, Silvia Ilves, Sten Lassmann jpt.

Suurepärane võimalus infotulvast irduda

Martin Ehala, Postimehe arvamustoimetuse juht:

Postimehe igakolmapäevased lühikesed klaverikontserdid on ajakirjanikule suurepärane võimalus korraks kiirest infovoost lahkuda ja lasta end kanda klassikalise muusika võrratusse maailma.

Akustika on toataimede rohelusse uppuvas, sakraalse arhitektoonikaga Postimehe maja galeriis suurepärane, kuulda on iga viimane kui klahvilöök pianissimo’st fortissi­mo’ni. Ükski heli ei summuta teist.

Ja rahvusvahelise tunnustusega Eesti pianistid pakuvadki selles vahetus salongilikus õhkkonnas tõlgendusi, mida suurel kontserdilaval raske korrata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles