Otsekohene Iggy Pop keeldus Grammy elutööauhinnast: ma vihkan neid inimesi!

Kultuuritoimetus
Copy
2022. aasta suvel esines Iggy Pop Tallinnas.
2022. aasta suvel esines Iggy Pop Tallinnas. Foto: Dmitri Kotjuh

Punkmuusika legend Iggy Pop tunnistas Classic Rockile antud intervjuus, et kui 2020. aastal taheti talle anda Grammy elutööauhind, pidi ta esialgu keelduma, sest mõte sellest tähtsaks peetud auhinnast tekitas temas vastikust.

«Mulle muudkui helistati ja ma ütlesin iga kord oma mänedžerile, et ma ei taha nendega rääkida, ma vihkan neid inimesi. Mulle tundus, et nad tahavad minust oma muuseumieksponaati teha,» meenutas Iggy Pop.

«Lõpuks ma rääkisin naisega, kes mind Grammyga seoses kätte püüdis saada. Ta kostis, et nad tahavad mulle elutööauhinda anda, sest ilma minuta ei oleks Billie Eilishit või Lil Nas X'i,» lisas Iggy Pop. «Tema sõnul olen ma otseselt seotud uute artistidega, kes sel aastal Grammysid võitsid. See on ühe inimese arusaam. Las ta siis arvab nii.»

Lisaks Iggy Popile tunnustati 2020. aastal Grammy elutööauhinnaga Chicagot, Roberta Flacki, Isaac Hayesit, John Prine'i, Public Enemyt ja Sister Rosetta Tharpe'i.

6. jaanuaril andis Iggy Pop välja oma 19. sooloalbumi «Every Loser», millel löövad kaasa mitmed muusikatähed, nende seas Duff McKagan bändist Guns N' Roses ning Red Hot Chili Peppersi trummar Chad Smith.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles