INTERVJUU ⟩ Karl Robert Saaremäe «Kuulsuse narridest»: Jüri Krjukovist jäid maha suured sussid!

Margus Haav
, reporter
Copy
Näitleja Karl Robert Saaremäe Viljandi vanalinnas, kus ei pidanud võtete jaoks midagi peitma ega varjama. Viljandi on väike provintsilinn, kus ei juhtu justkui midagi, aga kus on palju peidetud andeid.
 
Näitleja Karl Robert Saaremäe Viljandi vanalinnas, kus ei pidanud võtete jaoks midagi peitma ega varjama. Viljandi on väike provintsilinn, kus ei juhtu justkui midagi, aga kus on palju peidetud andeid.  Foto: Marko Saarm

Viljandis esilinastus eile Eduard Bornhöhe teosel «Kuulsuse narrid» põhinev mängufilm. Ago-Endrik Kerge samanimelises lavastuses (1982) mängis Vesipruuli Jüri Krjukov, ja nüüd proovis Karl Robert Saaremäe astuda Krjukovi sussidesse, kehastades samuti Vesipruuli.

Eduard Bornhöhe teosel «Kuulsuse narrid» põhinev mängufilm Saalomon Vesipruuli ja Jaan Tatika seiklustest ja sekeldustest on filmi režissööri Ain Mäeotsa sõnul ehe komöödia, mille peategelastele saamatusele ja unistustele saab nii kaasa elada kui ka kaasa tunda.

Filmi tegevus toimub Viljandis, kuhu saabub Saalomon Vesipruul (Karl Robert Saaremäe), kes pärast mitmeid põrumisi erinevates ametites otsustab läbi lüüa vabakutselise kirjanikuna. Ta rendib endale väikese toakese pesunaisest üksikema Agnese tagasihoidlikus elamises. Paraku pole Vesipruuli üllad kavatsused määratud teostuma, sest oma kutsumusse sisse elades tuleb tal tutvust teha oma naabri, looduseuurija ja leiutaja Jaan Tatikaga (Veiko Porkanen).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles