Stsenarist: uues «Kuulsuste narride» filmis on hoopis isemoodi narrid (1)

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Kolkakülast saabub tillukesse provintsilinna Saalomon Vesipruul (Karl Robert Salumäe), kes otsustab läbi lüüa vabakutselise kirjanikuna.
Kolkakülast saabub tillukesse provintsilinna Saalomon Vesipruul (Karl Robert Salumäe), kes otsustab läbi lüüa vabakutselise kirjanikuna. Foto: Robert Lang

Mängufilm «Kuulsuse narrid» on lugu ideaalide takerdumisest kõige maisematesse asjadesse ja, mis seal salata, ande ja vaimse ettevalmistuse puudumisest.

Eduard Bornhöhe jutustusel põhinev mängufilm viib vaataja aega, mil meie rahvuslik iseteadvus alles tärkas. Komöödia peategelased on mehed, kelles pakitseb soov oma rahvale midagi igavikulist kinkida. Esimest korda jõuab see lugu mängufilmiformaadis suurele ekraanile ning stsenaristina vastutab selle eest Ott Kilusk.

Kilusk on kirjutanud näitemänge Toomas Uibost, Kalmer Tennosaarest ja Ada Lundverist ning töötab Pärnu Endla teatris dramaturgina. «Kuulsuse narride» paljude eestlaste hulgas palavalt armastatud eelmine versioon oli Ago-Endrik Kerge telelavastus (1982), kust rahva mällu on eredalt talletunud Urmas Kibuspuu Jaan Tatika ja Jüri Krjukov Saalomon Vesipruulin

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles