Eesti Kirjandusmuuseumis tähistatakse Jaan Kaplinski päeva

Kultuuritoimetus
Copy
Jaan Kaplinski.
Jaan Kaplinski. Foto: jaan tootsen

Reedel, 20. jaanuaril algusega kell 13 tähistatakse Eesti Kirjandusmuuseumis Jaan Kaplinski päeva «Kaplinski tõlkes ja kirjades». Kirjaniku sünnipäev on 22. jaanuaril ning sel aastal saanuks ta 82-aastaseks. Sündmus toimub Jaan Kaplinski Seltsi ja kirjandusmuuseumi koostöös ning sellest tehakse ka ülekanne Kirmus-TV vahendusel.

Ettekanded tõlkimisest peavad Anne Lange, Märt Väljataga ning Gili Haimovich, kes on Kaplinski kirjastaja Iisraelis ning tuleb Tartusse Kaplinski huvilisi tervitama, et rääkida tema heebrea keelde tõlgitud uuest luuleraamatust.

Kaplinski kirjade teemal toimub paneeldiskussioon, milles osalevad Tõnu Õnnepalu, Kadri Kõusaar ja Tiia Toomet, modereerib Tiina Kaalep. Õhtu võtab kokku rokkansambel Naelravi, mis esitab uusi lugusid Jaan Kaplinski tekstidele.

Jaan Kaplinski päeval kuulutab selts välja konkursi Jaan Kaplinski stipendiumile. Stipendiumiga toetatakse kirjaniku loomingu uurimist või tema loomingust lähtuvate ideede edasiarendamist. Stipendiumifondi suuruseks on 2000 eurot.

Jaan Kaplinski päevast jaanuaris on seltsil plaanis luua traditsioon.

Ürituse kava on kirja manuses ning lähim teave tuleb peagi Eesti Kirjandusmuuseumi kodulehele.

Korraldajad paluvad teatada oma füüsilisest osavõtust: https://docs.google.com/forms/d/13Ed00Y-ZrR5rIrYj1ryr_PCZpt7XmvDtbo-uZac3BYw/edit.

Kirmus-TV ülekanne: https://www.kirmus.ee/et/kirmusTV.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles