MÜÜGIHINNAKS ÜLE 8 MILJONI Kellest saab Kosmose kino uus omanik?

Kultuuritoimetus
Copy
Cinamon lõpetas Kosmoses tegevuse 2022. aasta märtsis.
Cinamon lõpetas Kosmoses tegevuse 2022. aasta märtsis. Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia

Tallinna Kosmose kino on pandud müüki hinnaga 8,25 miljonit eurot. 2014. aastast tegutses 3300-ruutmeetrises kinohoones Cinamon, kes eelmise aasta märtsis otsustas seal tegevuse lõpetada, sest Kosmose majas ja selle lähiümbruses puuduvat vajalikud võimalused meelelahutusele.

Cinamoni omanikfirma Saturn Investments oli varem ka kinnistu omanik, kuid 2021. aasta suvel müüdi see TNS Sat Capitalile, mis möödunud aasta augustist kannab nime Cubanitas OÜ.

Kosmose kino näol on tegemist ehitismälestisega, mille arhitektuurne vorm ja maastikulahendus püsivad kaitse all. See tähendab, et uuel omanikul on keelatud seal oma tahtmise järgi muudatusi sisse viia.

Tallinna linnaplaneerimise ameti muinsuskaitse peaspetsialist Oliver Orro ütles ERR-ile, et kaitse all on kinohoone üldine arhitektuurne vorm, fassaadid ja ka maastikuarhitektuurne lahendus hoone ees laskuvate ümmarguste basseinidega. Orro sõnul on hoone küll veidi kulunud, aga heas seisukorras.

1964. aastal ehitatud Kosmose kino on sõjajärgse modernistliku tüüpprojekteerimise paremaid näiteid. Kinohoone arhitekt on Ilmar Laasi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles