INTERVJUU Paide teatri uus juht: majanduslik sõltumine kogukonnast ei oleks olnud lahendus

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Paide teatri uus juht Mariliis Peterson pole veel päris kindel, kuidas oma meeskonda õigete inimeste valimise protsess välja võiks näha.
Paide teatri uus juht Mariliis Peterson pole veel päris kindel, kuidas oma meeskonda õigete inimeste valimise protsess välja võiks näha. Foto: Dmitri Kotjuh

Mõned lõpud on tarvilikud, et oleks võimalik puhtalt lehelt uue peatükiga alustada. Nõnda juhtus ka Paide teatriga, mille endise trupi lahkumine möödunud aasta viimasel päeval põhjustas kultuurimaailmas vastakaid arvamusi.

Küll kõrvutati rahastuse kadumist ja senise teatritegevuse lõpetamist Eesti tulevikku vaatava teatrielu lõpuga, küll leidsid mõned üksikud ka, et Paidesse polegi teatrit vaja.

Ent Paide teater ei lõpetanud tegevust, ehkki sellisel kujul, nagu see viimased neli ja pool aastat eksisteeris, seda enam tõesti ei ole. Suurepärane uudis on aga see, et Paide teatrit asus aasta esimesel päeval juhtima Mariliis Peterson, Paide teatri- ja muusikamaja endine kultuurijuht, kelle visioon tõotab Paide teatrielule helgeid päevi, sest vaatamata vähenenud rahastusele ja väiksemale kollektiivile näeb ta võimalusi midagi ägedat korda saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles