EESTI LAUL 2023 ⟩ I poolfinaali laulude paremusjärjestus: kas võitja on juba selgunud?

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Kohtumine Eesti Laulu poolfinalistidega
Kohtumine Eesti Laulu poolfinalistidega Foto: Taavi Sepp

Eestis algab Eurovisiooni-hooaeg tänavu väga vara. Juba täna, 12. jaanuari õhtul saab ETV vahendusel kaasa elada Eesti Laul 2023 1. poolfinaalile, kus võistlustulle astuvad esimesed 10 laulu. 2. poolfinaal toimub juba 14. jaanuaril. Lõplik valik on langetatud 11. veebruariks, kui toimub Eesti Laul 2023 superfinaal ning nõnda on eestlased juba veebruariks otsustanud, kes sõidab maikuus Eestit esindama Eurovisiooni lauluvõistlusele Liverpooli. Kellele, aga pöialt hoida?

Kahekümne laulu seast, mis tänavu võistlustulle astuvad, leiab eripäraseid ja põnevaid lugusid märksa rohkem, kui eelnevatel Eesti Laulu aastatel. On sellest ka varem räägitud, kõige tähelepanuväärsemalt Robert Linna, kes ütles, et igavatele ja «liiga ühte auku» lauludele pani ta koheselt hindeks null ning selle reegli järgimine on üldpilti vaadates end selgelt ära tasunud. Lood on eriilmelised ning minu jaoks kerkisid üles vaid paar üksikut lugu, mille ülesehitus, idee ja üldine emotsioon sarnaneb märgatavalt mõne eelmisel aastal Eesti Laulu või Eurovisiooni-konkurentsi pääsenud lauluga.

Žanriliselt jaotuvad lood esimeses poolfinaalis üsna põnevalt: on kaks rock-lugu, kolm võrdlemisi traditsioonilist ja eurovisioonilikku power-pop ballaadi, kaks lugu, mida saaks määratleda kui hüper-poppi, indie-pop lugu, soulist inspireeritud pop-lugu ja räpp-popp lugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles