ESIETENDUS LÕPPES OVATSIOONIGA ⟩ Eesti balletitrupp vaimustas Iirimaad läbi müüdud etendusega

Kultuuritoimetus
Copy
Rahvusooper Estonia ballett «Luikede järv» Rakveres.
Rahvusooper Estonia ballett «Luikede järv» Rakveres. Foto: Ain Liiva/Virumaa Teataja

Eesti Rahvusballeti 70-liikmeline trupp vaimustab sellel kuul Dublinis asuvas Bord Gáis Energy Theatre'is rahvast lummava balletiga. 11.–15. jaanuarini esitatakse seal nimelt seitsmel korral klassikalise balleti tippteost «Luikede järv». 11. jaanuaril toimunud esietendus pani publiku heakskiitvalt hüüdma ja aplodeerima.

Rahvusooper Estonia peadirektor Ott Maaten andis tuulisest Dublinist rõõmsameelse kommentaari: «Eesti Rahvusballeti trupp alles alustas oma Dublini turneed 2000-kohalises Bord Gáis Energy Theatre'is, kuid etendused on juba kõik välja müüdud. Esietendus võeti vastu meeletu aplausi, kestva ovatsiooniga, rahvas tõusis 15 minutiks saalis püsti! Meie suureks üllatuseks oli vastuvõtt ülisoe!»

«Kui lugeda kokku, siis müüdud on tõesti etendustele kokku 13 000 piletit,» lisas Maaten. «Kui nii palju silmapaare saab kontakti Eesti kultuuriga, siis peab see küll olema kõige võimsam etteaste, mida eestlased on kultuurivallas Iirimaal teinud. On võib-olla ette tulnud üksikuid väiksemaid kontserte-esinemisi, aga nii massiivset ja suurejoonelist Eesti esindatust siin küll varem ei ole olnud!»

Bord Gáis Energy Theatre Dublinis.
Bord Gáis Energy Theatre Dublinis. Foto: Kanakari / Wikimedia Commons

Koreograaf-lavastaja Toomas Eduri «Luikede järve» uusredaktsioon ühendab kauni tantsuklassika ning armastatud loo romantikast, nõidusest ja võitlusest hea ning kurja vahel. Dublinis tantsivad peaosi Anna Roberta, Ami Morita, Ketlin Oja, Jevgeni Grib, Joel Alexander Calstar-Fisher, Michal Krcmar, William Newton, Andrea Fabbri ja Nelson Pena. Digigeerib Kaspar Mänd, muusikat esitab Iiri Rahvusooperi orkester.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles