Tihe võpsik: menukas Amazoni põnevusseriaalis kujutatakse Narva piiripunkti

Kultuuritoimetus
Copy
Tihe võpsik? John Krasinski kehastatud Jack Ryan peab maailma päästmiseks rändama läbi tihniku, mis ümbritseb Narva piiripunkti.
Tihe võpsik? John Krasinski kehastatud Jack Ryan peab maailma päästmiseks rändama läbi tihniku, mis ümbritseb Narva piiripunkti. Foto: Seriaalikaader

Populaarse Amazoni põnevusseriaali «Jack Ryan» 3. hooajas mainitakse Eestit ja Narva piiripunkti. Seriaali seni viimase hooaja keskmes on läänemaailma konflikt Venemaaga, sest nimelt on Venemaal plaan arendada ja aktiveerida tuumarelv.

Hooaja viimase osa alguses ongi stseen, kus John Krasinski kehastatud Jack Ryan lippab läbi paksu metsa, et jõuda kaljunukile, kust rühm USA merejalaväelasi Ryani võimalikult märkamatult peale saaks võtta. Üsna episoodi alguses saab vaataja teada, et tegemist pole mitte niisama metsaga, vaid hoopis Eesti-Vene piiripunktiga Narvas. Narva piiripunktist peaks helikopteri viima Jack Ryani Kremlisse.

Eesti-Vene piiripunkt Narvas, nagu on seda kujutatud seriaalis «Jack Ryan».
Eesti-Vene piiripunkt Narvas, nagu on seda kujutatud seriaalis «Jack Ryan». Foto: Kuvatõmmis

«Jack Ryan» on Ameerika poliitiline põnevussari, mis põhineb Tom Clancy romaanidel. Seriaali esimene hooaeg jälgib CIA analüütik Jack Ryanit, kes loobub turvalisest kontoritööst pärast seda, kui avastab islamiäärmuslaste teostatud kahtlaste pangaülekannete jada. Teine hooaeg viib Jack Ryani korrumpeerunud Venezuelasse ning kolmandas hooajas asub Ryan uurima vandenõud, mille eesmärk on taasluua Nõukogude Liit ja aktiveerida tuumarelv.

«Jack Ryan» on vaadatav Amazon Prime voogedastusteenusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles