AK Eksnatsist massimõrvari intiimsed memuaarid

Erik Aru
, arvamustoimetaja
Copy
Kirjanik Jonathan Littell teeb kirjanduskriitikutele ja muudele diligentidele selgeks, kuidas neist võiks saada massimõrvar.
Kirjanik Jonathan Littell teeb kirjanduskriitikutele ja muudele diligentidele selgeks, kuidas neist võiks saada massimõrvar. Foto: Anonymous

Jonathan Littelli «Eumeniidid» toob meieni Teise maailmasõja aja nii naturalistlike dokumentaalkirjelduste kui ka groteski ja unenäoliste (palaviku)nägemuste kujul.

Ega Jonathan Littelli «Eumeniidide» (2006) tutvustustes mainita just sageli, et teose ingliskeelne tõlge pälvis 2009. aastal ajakirjalt The Literary Review halva ilukirjandusliku seksi preemia. Pigem saame lugeda, et tegu on selle sajandi ühe suurteosega, mille ootamatule müügimenule lisaks sai osaks kaks Prantsuse peamist kirjandusauhinda, Goncourt’i ja Prantsuse Akadeemia preemia.

The Literary Review auhind on mõeldud selleks, et tõrjuda halvasti kirjutatud, maitsetuid ja ebavajalikke seksikirjeldusi. Littelli rivaalide seas olid tol aastal sellised kuulsused nagu Amos Oz, Philip Roth ja John Banville. Eks «Eumeniidid» väärib kõiki neid auhindu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles