Sarimõrvar Dahmeri ohvri ema: Evan Peters poleks pidanud selle rolliga Kuldgloobust võitma

Kultuuritoimetus
Copy
Jeffrey Dahmerit mängib uues Netflixi sarjas kiidetud Evan Peters.
Jeffrey Dahmerit mängib uues Netflixi sarjas kiidetud Evan Peters. Foto: Netflix

Tänavuste Kuldgloobuse võitjate sekka pääses näitleja Evan Peters, kes kehastas sarimõrvar Jeffrey Dahmerit tõestisündinud lool põhinevas Netflixi lühisarjas «Koletis: Jeffrey Dahmeri lugu». Peamiselt 80ndatel tegutsenud Dahmeri ühe ohvri ema on Petersi võidust aga sügavalt nördinud.

1991. aastal võttis kannibal ja seksuaalkurjategija Dahmer elu 31-aastaselt Anthony Hughesilt, kelle ema Shirley ütles TMZile, et Peters oleks pidanud tänukõnes meenutama Dahmeri ohvrite perekondi, kes aastakümnete taguseid jõhkraid kuritegusid unustanud pole. «Peters oleks pidanud vähemalt mainima perekondi, kes nende roimade pärast edasi kannatavad. Ta oleks võinud ka öelda, et Hollywood peaks lõpetama mõrtsukate lugude jutustamise ja neile tähelepanu andmise.»

Evan Peters võitis inimsööjast sarimõrvari Jeffrey Dahmeri kehastamise eest oma esimese Kuldgloobuse.
Evan Peters võitis inimsööjast sarimõrvari Jeffrey Dahmeri kehastamise eest oma esimese Kuldgloobuse. Foto: Rich Polk/NBC via AP/Scanpix

Selle asemel, et ohvrite perekondi meenutada, mainis Peters tänukõnes, et Dahmerist tehtud lühisarjast tuleb loodetavasti ka midagi head. Menukat lühisarja varemgi kritiseerinud Shirley Hughes sellist kommentaari ei mõista. «Sellest ei tule mitte midagi head!» arvas pojast ilma jäänud ema. «See toob Dahmeri pärast kannatada saanud perekondadesse leina juurde. Pered peavad kunagist tragöödiat uuesti ja uuesti läbi elama.»

«Maailmas on palju haigeid inimesi. Kui näitlejad võidavad roimarite kehastamise eest auhindu, siis nende hullumeelsus ei rauge, vaid nad saavad sellest lihtsalt hoogu juurde,» leidis Tony Hughesi ema. «Häbiväärne, et meie tragöödiaga lihtsalt raha tehakse. Ohvrid ei ole sentigi näinud. Meil on iga päev väga raske.»

«Koletis: Jeffrey Dahmeri lugu» oli «Wednesday» ja neljanda hooajani jõudnud «Stranger Thingsi» kõrval mullu üks vaadatumaid Netflixi sarju ja ühtekokku sai see neli Kuldgloobuse nominatsiooni. Sellele vaatamata on «Koletis» varemgi pälvinud palju kriitikat sedavõrd kurikuulsa sarimõrvari elutee ja tapatööde kujutamise pärast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles