Erivajadustega inimesed kimpus: teatrisse on keeruline pääseda

Kultuuritoimetus
Copy
Draamateater
Draamateater Foto: Taavi Sepp

Reedel, 13. jaanuaril korraldab Eesti Teatri Agentuur koostöös Eesti Teatriuurijate ja -kriitikute Ühendusega teemapäeva «teater | ligipääsetavus». Üritus toimub Vaba Lava Tallinna teatrikeskuse suures saalis kell 10–17 ning seda on võimalik jälgida ka Delfi uudisteportaali vahendusel.

Teemapäeva «teater | ligipääsetavus» eesmärk on tuua kokku erivajadustega inimeste esindajad ja teatrid, et ühiselt arutada, milline on olukord Eesti teatrite ligipääsetavusega ning mida saaks tulevikus paremini teha, et teatriskäik oleks erivajadusega inimesele mugavam ja meeldivam kogemus. Teemapäev koosneb ettekannetest, mis lähenevad teatrite ligipääsetavusele erinevatest perspektiividest, ning kokkuvõtvast arutelust, kus saavad kõik üritusel osalejad sõna sekka öelda.

Ettekande peavad sotsiaalministeeriumi võrdsuspoliitika ja toimetuleku osakonna nõunik Lili Tiri, Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskuse asjaajamise talituse juht Kristi Viisimaa, kirjeldustõlke konsultant ja blogi «Puhta pime» autor Kai Kunder, Eesti Vaegkuuljate Liidu esinaine Külliki Bode, portaali Vaimupuu tegevtoimetaja Kerttu Rakke, tantsukunstnik ja koreograaf Liis Vares, Vanemuise teatri juht ja Eesti Etendusasutuste Liidu juhatuse esimees Kristiina Alliksaar ning Leedu teatritegijad Lina Laura Švedaite ja Mantas Stabacinskas.

Lisaks osalevad arutelus Eesti Puuetega Inimeste Koja nõunik Mari Puuram, Kultuuriministeeriumi teatrinõunik Laur Kaunissaare ja lavastaja Jaanika Juhanson, arutelu modereerib Kristiina Alliksaar. Teemapäeva juhib kultuurikorraldaja ja kultuuri ligipääsetavuse eestkõneleja Piret Aus.

Teemapäevale on lihtne pääseda ratastooliga ning ettekannetel on nii viipekeele- kui ka kirjutustõlge, ingliskeelsel ettekandel lisaks sünkroontõlge eesti keelde. Ürituse otseülekannet koos viipekeele- ja kirjutustõlkega saab jälgida Delfi uudisteportaalis – ülekande lingi leiate ürituse toimumispäeval teater.ee uudistest. Eesti Teatri Agentuur tänab otseülekande eest Television.ee meeskonda.

Üritus on kõigile tasuta. Kohapeal osalemiseks palutakse täita registreerimisvorm, otseülekande vaatamiseks pole vaja registreeruda. Teemapäeva eel ja ajal saab ettekandjatele ja/või osalejatele esitada küsimusi Slido vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles