Trummipulkadega taeva poole: lahkus rokkbändi Bachman-Turner Overdrive trummar

Kultuuritoimetus
Copy
Bachman-Turner Overdrive'i kuulusid vennad Bachmanid ja Fred Turner.
Bachman-Turner Overdrive'i kuulusid vennad Bachmanid ja Fred Turner. Foto: Wikimedia Commons

12. jaanuaril suri 69-aastaselt kuulsa rokkansambli Bachman-Turner Overdrive trummar Robbie Bachman, vahendab NME. Lisaks Robbie Bachmanile kuulusid 1973. aastal alguse saanud bändi tema vennad Randy ja Tim Bachman ning C. F. Turner, kes andsid bändile meeldejääva nime.

Uudist Robbie Bachmani surmast jagas maailmaga tema vend ja bändikaaslane Randy, kes kirjutas: «Veel üks nukker lahkumine. Bachman-Turner Overdrive'i pekslev süda, mu noorem vend Robbie, liitus ema, isa ja venna Garyga teispoolsuses. Võib-olla Jeff Beck vajab trummarit! Robbie oli meie rokimasinas tõeliselt hädavajalik hammasratas. Me rokkisime koos üle kogu maailma.»

Bachman-Turner Overdrive (või BTO, nagu mõned seda nimetavad) andis oma esimesed kaks albumit - «Bachman–Turner Overdrive» ja «Bachman–Turner Overdrive II» - välja 1973. aastal. Teiselt albumilt leitav «Let It Ride» oli BTO esimene suur hitt, mis USAs pääses Top 40 edetabelisse. Bänd on aastakümnete jooksul korduvalt laiali läinud ja uuesti kokku tulnud. Robbie Bachman osales bändis 2005. aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles