Kuni seitse aastat vanglat: animasarja «Rick ja Morty» loojat süüdistatakse koduvägivallas

Kultuuritoimetus
Copy
Ülipopulaarne Adult Swimi animaseriaal «Rick ja Morty» hakkas jooksma 2013. aastal.
Ülipopulaarne Adult Swimi animaseriaal «Rick ja Morty» hakkas jooksma 2013. aastal. Foto: Sarjakaader

Ülipopulaarse kuuenda hooajani jõudnud animaseriaali «Rick ja Morty» ühele loojale Justin Roilandile langes kaela tõsine koduvägivalla süüdistus. 

Süüdistajaks on avalikkuse ees anonüümseks jääv endine tüdruksõber, kelle suhtes Roiland olevat 2020. aastal vägivaldne olnud. Roilandit süüdistatakse nii koduvägivallas kui teise inimese vastu tahtmist kinni hoidmises.

Roiland, kes annab kuulsatele tegelaskujudele Rickile ja Mortyle hääle, võib süüdimõistmise korral kuni seitsmeks aastaks vangi minna ning saada kopsaka rahatrahvi. Küll aga ei pruugi seda juhtuda, sest kohtuistungit ei ole veel paika pandud ja Roiland võib süüdistuse vaidlustada.

Justin Roiland annab hääle nii Rickile kui Mortyle.
Justin Roiland annab hääle nii Rickile kui Mortyle. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP/Scanpix

Teda oodatakse 27. aprillil toimuvale ülekuulamisele. Roilandi advokaat T. Edward Welbourn kinnitab Roilandi süütust ning loodab, et asitõendite üle vaatamisel otsustab kohtunik süüdistuse tagasi lükata.

Sürreaalne ja vulgaarne «Rick and Morty» on üks populaarsemaid animaseriaale, mille koos Roilandiga lõi Dan Harmon. Seriaal hakkas jooksma 2013. aastal ja leidis kähku suure austajaskonna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles