Tallinn Music Week avalikustas tänavuse konverentsi peateemad

Kultuuritoimetus
Copy
Tallinn Music Week
Tallinn Music Week Foto: Raul Mee

12.–13. mail Nordic Hotel Forumis rahvusvahelise festivali Tallinn Music Weeki (TMW) raames toimuv konverents keskendub muusikatööstuse uutele võimalustele läbi kolme teemaliini: koosloome, lokaalse ja globaalse ühenduslülid ning muusikavaldkonna jätkusuutlik tulevik.

Konverentsil käsitletavate teemade seas on inimese ja tehisintellekti koostöö võimalused, digimaailma uued navigatsioonivõtted ning kuraatorite tõusev roll valdkonna kujundamisel. Arutletakse raadio- ja muusikahariduse tuleviku üle ning otsitakse uusi lahendusi rahvusvahelisele tuuritamisele energiahindade hüppelise tõusu ja pandeemia järelmõjude tingimustes.

Eritähelepanu pööratakse globaalsete trendide lokaalsetele tõlgendustele ning tutvustatakse rahvusvahelisele muusikatööstusele Baltikumi, Poola ja Ukraina turge. Luubi alla võetakse salvestus- ja produktsioonistuudiod kui ühisloome keskused ning praktilised strateegiad, mis toetavad muusikatööstuse jätkusuutlikkust – vaimsest tervisest keskkonnateadliku tootmise ja tarbimiseni.

Konverentsi raames toimub ka Euroopa Komisjoni raamprogrammi Music Moves Europe muusikasektori algatuste teemaline ettekanne ja vestlusring, mis on osa 4-aastasest Euroopa Komisjoni dialoogist muusikavaldkonnaga, parandamaks valdkonna arenguvõimalusi.

«Euroopa Komisjon on otsustanud oluliselt tihendada koostööd muusikavaldkonnaga,» kommenteerib TMW asutaja ja juht Helen Sildna. «Järgneva nelja aasta jooksul toimuvad Euroopa juhtivatel muusikatööstuse konverentsidel kureeritud arutelud ja kohtumised. Meil on eriti hea meel, et see fookusprogramm saab alguse just TMW-lt UNESCO muusikalinnas Tallinnas. Eesti muusikasektorile on tähelepanuväärne võimalus teha meie regiooni hääl kuuldavaks ning juhtida ka rahvusvahelist diskussiooni valdkonna arengust.»

TMW konverentsiprogrammi juht Indrek Migur lisab: «Kultuuri- ja muusikavaldkonda raputanud kriisid on tasapisi taandumas, pilvede tagant on välja ilmumas aga nii põnevad innovatsioonid, seninägemata võimalused kui ka uudsed ohud. Kas tehnoloogilised arengud on abiks jätkusuutliku valdkonna arendamisel või tekib sellega seoses risk jätta varju inimlikust eksimusest tekkiv ilu? TMW tänavune konverents uuribki lähemalt, milleks võiks olla suuteline koostööle orienteeritud, kokkuhoidev ja digitaalseid lahendusi leidlikult oma kasuks tööle panev muusikatööstus.»

TMW 2023 teemad

Inimene ja tehisintellekt – konkurents või koostöö

Globaalse ja lokaalse puutepunktid

Digitaalne kirjaoskus

Kestlik tuuritamine

Kuraator vs klient

Helistuudiod luubi all

Tulevikuraadio

Uued eksporditurud

Fookuses Baltikum, Poola ja Ukraina

Jätkusuutlikkuse strateegiad

TMW konverentsil ja PRO programmis osaleb üle 1000 rahvusvahelise muusikatööstuse esindaja. Koostöös Eesti muusika arenduskontori Music Estoniaga valmiv programm avalikustatakse järk-järgult veebruarist aprillini.

TMW 2023 PRO passid, mis võimaldavad osalust nii konverentsil kui ka muusikafestivalil, on müügil TMW veebipoes. Kuni jaanuari lõpuni maksab PRO pass 150 eurot, alates veebruarist 175 eurot.

TMW festivali korraldab ettevõte Shiftworks koos paljude kaaskorraldajatega. TMW strateegiline partner muusikavaldkonnas on Music Estonia, toetajad Nordic Hotel Forum, Kultuuriministeerium, Kultuurkapital, Tallinna Linn, UNESCO muusikalinn Tallinn.

TMW on Euroopa talendivahetusprogrammi ESNS Exchange liige ning ülemaailmse soolise võrdõiguslikkuse võrgustiku Keychange ja Euroopa maailmamuusika platvormi UPBEAT partnerfestival.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles