KULTUURIS KUUM Päkapikudisko 30! Nagu päkapikud, ei kao kusagile ka päkapikudisko (2)

Copy
Kunagise menubändi Hovery Covery duo Estini ja Hoveri Eriku sõnul olid üheksakümnendad omamoodi väga tore aeg ja seda halvustada ei maksa, sest rahvas janunes kõige uue järele.
Kunagise menubändi Hovery Covery duo Estini ja Hoveri Eriku sõnul olid üheksakümnendad omamoodi väga tore aeg ja seda halvustada ei maksa, sest rahvas janunes kõige uue järele. Foto: Erakogu

Üheksakümnendate aastate tantsuartistid kinnitavad kui ühest suust, et toonase muusika iseloomustamiseks kasutusele võetud uudissõnad «vaibakloppimine» ja «päkapikudisko» mõtlesid välja need, kellel oli põhjust olla kade. Muusikaprodutsent Aarne Valmise sõnul ei oska tagantjärele keegi öelda, kes esimesena päkapikudisko nimetuse kasutusele võttis, kuid selle taga võis olla arvamus või lootus, et nii nagu päkapikud vilksatavad lapsi rõõmustama vaid korraks, nõnda kiiresti kaovad ka verinoored poisid-tüdrukud, kes kippusid staažikatelt pillimeestelt präänikut ära võtma.

Eesti muusika üheksakümnendaid halvustatakse teenimatult, sest praegugi on nii, et kui sajab maha esimene lumi, täitub Hovery Covery Estini postkast nostalgiliste sõnumitega. Jami Mihklile aga astutakse ligi ja puistatakse südant, kuidas bändi muusika kuulajaid siiani mõjutab.

Lisaks diskoajastu viiekümnendale aastapäevale saabub peagi teinegi ümmargune tähtpäev – päkapikudisko tormilisest algusest möödub 30 aastat.

Tagasi üles