NÄDALA PERSOON ⟩ Semper ja Ojasoo: kurjuse taga on banaalne kihk midagi saada või kuhugi jõuda (6)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Sõda on Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semperi jaoks tähendanud koostöö lõppu või vähemasti peatumist Venemaa kolleegidega.
Sõda on Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semperi jaoks tähendanud koostöö lõppu või vähemasti peatumist Venemaa kolleegidega. Foto: Mihkel Maripuu

Tänapäeval kõik kügelevad, aga kõige tähtsam on empaatia ja julgus teha valikuid, ütleb teatrikunstnik Ene-Liis Semper, kes koos partneri Tiit Ojasooga on Estonia kontserdisaalis toomas välja võimast näitemängu.

Algul pidi see olema üks sootuks teine näidend – Shapespeare’i «Torm» –, kuid kurjus on valla ja see pole uudis; uudised on kurjust täis juba pikemat aega. Sellal kui riigid haaravad relvi, reageerivad teatrid omal kombel: kõikjal Euroopas tuleb välja klassikalise vana mõrtsukatöö «Macbethi» uuslavastusi. Nii ka Eestis: 19. jaanuaril Estonias – Draamateatri, Eesti Kontserdi, Olari Eltsi ja ERSO koostöös.

Plakatitelt põrnitsevad Tallinnas kõndijaid juba mõnda aega udusest hämust kellegi punased silmad. Seda udu – peaaegu haiglase sooõhu sarnast – hõljub pealinna kohal ka neljapäeval, mil suuretenduse lavastajate Ene-Liis Semperi ja Tiit Ojasooga kohtuma lähen.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles