EESTI LAUL 2023 ⟩ Teise poolfinaali laulude paremusjärjestus: eurofännid ennustavad võitjaks... (2)

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Eesti Laul 2023, 1. poolfinaal
Eesti Laul 2023, 1. poolfinaal Foto: Taavi Sepp

Eestis algab Eurovisiooni-hooaeg tänavu väga vara. Neljapäeval valiti esimesed 5 artisti, kes võistlevad võimaluse eest Eurovisioonile pääseda: Bedwetters, Ollie, Anett x Fredi, Janek ja Andres. Teine poolfinaal toimub juba täna, 14. jaanuaril. Lõplik valik on langetatud 11. veebruariks, kui toimub Eesti Laul 2023 superfinaal ning nõnda on eestlased juba veebruariks otsustanud, kes sõidab maikuus Eestit esindama Eurovisiooni lauluvõistlusele Liverpooli. Kellele aga teises poolfinaalis pöialt hoida?

Teise poolfinaali valik on mõnes mõttes tugevam ning pisut ektsentrilisem, sest kuigi žanreid on justkui vähem, on lugusid keerulisem ühte kindlasse žanrisse paigutada. Väga robustse žanrimääratluse järgi on väga põnevas teises poolfinaalis üks selgelt rocklugu, üks indie-rokk lugu, kolm akustilist ballaadi, kaks europop-power ballaadi ning kolm poplugu.

Lisaks pean oluliseks märkida, et teise poolfinaali on jõudnud tervelt neli eestikeelset lugu. Võrdluseks esimene poolfinaal, kus osales kaks eestikeelset lugu, millest kumbki finaali ei jõudnud. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles