SEKSISÜMBOLI LAHKUMINE Suri Itaalia üks kaunimaid filmitähti

Kultuuritoimetus
Copy
Gina Lollobrigidat on nimetatud maailma kõige kaunimaks naiseks.
Gina Lollobrigidat on nimetatud maailma kõige kaunimaks naiseks. Foto: imago/WEREK

16. jaanuaril lahkus 95-aastaselt Itaalia filmistaar, fotoajakirjanik, kunstnik ja poliitik Gina Lollobrigida, vahendab The Guardian. Teda on nimetatud maailma ilusaimaks naiseks. 1927. aastal sündinud Lollobrigida sai 50ndate ja 60ndate üheks ihaldatumaks filmitäheks ja ülemaailmseks seksisümboliks.

Lollobrigida jõudis rahvusvahelise kuulsuseni tänu 1953. aasta filmile «Beat the Devil», kus meespeaosa mängis Humphrey Bogart. Varem oli Lollobrigida üles astunud mitmetes tähelepanuväärsetes Euroopa filmides. Pimestav kaunitar Lollobrigida tõmbas mitmete tunnustatud filmitegijate, aga ka ärimeeste tähelepanu.

Eve Kivi, Gina Lollobrigida, Renita Lintrop ja Kaljo Kiisk.
Eve Kivi, Gina Lollobrigida, Renita Lintrop ja Kaljo Kiisk. Foto: Peeter Langovits

Temast oli eriliselt huvitatud miljardär Howard Hughes, kes nägi Lollobrigidast fotosid ja kutsus ta Hollywoodi, lootuses näitlejatari võrgutada. Lollobrigida oli aga aasta varem abiellunud Sloveeniast pärit arsti Milko Škofičiga ning tõrjus kõik lähenemiskatsed. «Ta muudkui üritas mind kätte saada. Aga see tal ei õnnestunud, sest meie vahel oli liiga palju erinevusi. Ma ütlesin talle, et kui ta kogu oma rahast ilma jääb, siis võib-olla abiellun temaga. Võimalik, et teda üllatas, kui vähe mind tema rahahunnikud huvitavad.»

Noor Gina Lollobrigida.
Noor Gina Lollobrigida. Foto: akg-images / scanpix

70ndatel sai Lollobrigidast edukas fotoajakirjanik. Ta pildistas teiste seas Paul Newmani, Salvador Dalíd, Henry Kissingeri, David Cassidyt, Audrey Hepburni, Ella Fitzgeraldit ja teisi. Tal õnnestus isegi intervjuu saada Fidel Castroga. 90ndate lõpus astus Lollobrigida poliitikasse, kus ta püsis oma elu lõpuni. Isegi 95-aastaselt, mõni aeg enne oma surma, üritas ta  saada partei Suveräänne ja Populaarne Itaalia (ISP) senaatoriks. ISP on uus euroskeptiline poliitiline ühendus, mis on relvade Ukrainasse saatmise ja Atlandi-ülese sõjaõhutamise vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles