ERILINE TAASÜHINEMINE ⟩ Rokkar Steve Vaile tagastati aastakümneteks haihtunud «juustukitarr»

Kultuuritoimetus
Copy
Steve Vaid peetakse üheks maailma parimaks kitarristiks.
Steve Vaid peetakse üheks maailma parimaks kitarristiks. Foto: IPA MilestoneMedia/PA Images/Scanpix

Kitarride pikas ja kirevas ajaloos on oma koht ainulaadsel «Šveitsi juustust kitarril», mida näeb David Lee Rothi 1986. aasta hittsingli «Yankee Rose» muusikavideos. Sümboolne kitarr läks aga 36 aastaks kaduma ning tagastati kitarrist Steve Vaile alles nüüd, vahendab Loudwire.

Muusikavideos säranud roheline kitarr meenutab kangesti Šveitsi juustu, sest täpselt nagu juustus, on selle sees suured augud. Vai sõnul plaanis ta seda instrumenti tookord ammu Rothiga tuurile minnes kasutada, kuid pärast muusikavideo filmimist haihtus see jäljetult prooviruumist jäljetult. Kitarr oli kadunud 36 aastat, kuni selle leidis eelmisel aastal Tijuanast noor Ivan Gonzales Acosta oma vanavanemate pööningult. 

Steve Vai jagas rõõmusõnumit kitarri leidmisest sotsiaalmeedias, kus kitarrilegend kirjutas: «Jälle koos! Tunne on hea. Veidral kombel tagastati mulle lõpuks 36 ja pool aastat kadunud olnud Joe Despagni «Šveitsi juustu» kitarr, mille Despagni mulle eritellimusel valmistas. Kui üles kasvasin, oli Joe minu parim sõber. Ta tegi kõige ägedamaid kitarre, mida ma kunagi puutunud olen, nende seas Leegitsev Kitarr, Piksenool, Šveitsi juustu kitarr, ZNG ZNG ning Theadolite – viimane kidra, mille ta enne surma tegi. Ta töötas koos oma venna Robiga paljude nende kitarride kallal.»

Steve Vai mainis heakskiitvalt, et ammuses muusikavideos sisse õnnistatud kitarr on pärast pikki aastaid endiselt suurepärases seisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles