Rekordeid purustanud ulmeseeria jätkub: mida on teada suurfilmist «Avatar 3»?

Kultuuritoimetus
Copy
«Avatar: Vee olemus»: sininahalised na’vid ja inimesed sinises avatarikestas peavad nüüd oma kodu ja pere eest võitlema.
«Avatar: Vee olemus»: sininahalised na’vid ja inimesed sinises avatarikestas peavad nüüd oma kodu ja pere eest võitlema. Foto: Filmikaader

James Cameroni lavastatud järjelugu «Avatar: Vee olemus» rühib suure kindlusega kahe miljardi dollari suuruse kassatulu suunas. Kui praeguseks 1,9 miljardit dollarit kokku rookinud 3D-ulmefilm kinodesse jõudis, oli režissöör James Cameronil kolmandastki osast lõviosa valmis tehtud. Mida on praeguseks teada kolmandast osast, mida võib kinodesse oodata 2024. aastal?

Cameron on Entertainment Weeklyle antud intervjuus välja öelnud, et ta on ära filminud ka mitmed stseenid neljanda ja viienda osa jaoks, sest ta kardab, et filmivõtetega viivitades kasvaksid kõrvalrollidesse valitud lapsnäitlejad liiga suureks. Võib arvata, et järgmistes «Avatari» jagudes mängivad suurt rolli nii Pandora elanike Jake'i ja Neytiri lapsed kui ka «Vee olemuses» tutvustatud Spider.

Spiderit kehastav Jake Champion sai elu rolli juba 12-aastaselt.
Spiderit kehastav Jake Champion sai elu rolli juba 12-aastaselt. Foto: Filmikaader

Cameroni sõnul kasvab Spiderit kehastav teismeline Jake Champion kiiremini kui umbrohi, mistõttu peab tema stseenid aegsasti üles võtma. Teises osas jäi ühtlasi vastamata küsimus, miks Jake'i ja Neytiri tütar Kiri on õnnistatud erakordsete võimetega. Selle pealt võib järeldada, et Kiri tõuseb edaspidi oluliseks tegelaskujuks.

«Ma küll armastan sarja «Stranger Things», kuid ma ei taha luua oma «Avatari» filmides nii-öelda «Stranger Thingsi» efekti, kus lapstegelased peaksid käima keskkoolis, aga näevad välja 27-aastased,» tõi Cameron võrdluseks, kui hakkas selgitama, miks vaatas oma filmiseeriaga kaugemasse tulevikku ja otsustas lapsnäitlejate stseenid ruttu ära filmida.

«Avatar: Vee olemus» näitab 3D animatsioonitööstuse parimaid vilju. 
«Avatar: Vee olemus» näitab 3D animatsioonitööstuse parimaid vilju. Foto: Filmikaader

2024. aasta detsembris kinodesse saabuvas järjeloos «Avatar 3» naasevad ka juba tuttavad näitlejad Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Sigourney Weaver ja eelmainitud Jake Champion. Samuti osalevad kolmandas osas Cliff Curtis, CCH Pounder ja Kate Winslet, kes liitusid seeriaga teisest osast. Täiesti uute osatäitjatena astuvad kolmandas osas üles Oona Chaplin, David Thewlis ja Michelle Yeoh.

Cameron on hoidnud saladuses, mis kolmandas jaos täpselt juhtuma hakkab, kuid ta on maininud ühte võimalikku pealkirja: «Avatar: The Seed Bearer». On põhjust arvata, et kolmas osa kujutab inimeste uut rünnakut Pandorale, mida peab lisaks Jake'ile ja Neytirile tõrjuma ka Metkayina hõim.

«Avatar: Vee olemus»: vana hea kolonel Quaritch on nüüd kah neljameetrine. 
«Avatar: Vee olemus»: vana hea kolonel Quaritch on nüüd kah neljameetrine. Foto: Filmikaader

«Avatar 3» võtted lõppesid juba 2020. aasta detsembris, kuid filmi visuaalefektide ja montaaži kallal käib veel tihe töö. Viimaste kuulujuttude järgi on kolmanda osa esimene lõige tervelt üheksa tundi pikk, ent lavastaja James Cameron lühendab filmi kindlasti umbes kolme tunni peale. Sealt edasi loodab Cameron teha neljanda ja viienda osa, mis usutavasti näitavad Pandoralt pärit Neytiri teekonda Maale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles