JAAN TOOTSENI ERIMEELSUSED ERRIGA Legendaarne «Ööülikool» jätab Eesti Rahvusringhäälinguga hüvasti (5)

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Jaan Tootsen on «Ööülikooli» teinud üle 20 aasta.
Jaan Tootsen on «Ööülikooli» teinud üle 20 aasta. Foto: Mihkel Maripuu

Jaan Tootseni toimetatud legendaarne raadiosari «Ööülikool», mida eestlased on harjunud kuulma nii Vikerraadios kui Klassikaraadios, hakkab ühes oma mitmete sõsarsarjadega edaspidi ilmuma uuel iseseisval platvormil. Vähemalt nii loodab saate kauaaegne autor Jaan Tootsen, kellel tekkis ERRi juhatusega konflikt «Ööülikooli» kaubamärgi pärast.  Tootseni sõnul ei pikendatud sel aastal tema lepingut «Ööülikooli» saadete tegemiseks.

Suurest muutusest andis Tootsen teada «Ööülikooli» Facebooki grupis. «Praeguses olukorras võtame oma nais-meeskonnaga korraks aja maha ja peame «Ööülikooli» nõukoguga plaani. Unistus on luua «Ööülikoolile» ja selle sõsarsarjadele päris oma platvorm. Soov on, et ka «Ööülikooli» uued saated jääksid kõigile vabalt kättesaadavaks. Loodan, et varem või hiljem leiavad «Ööülikooli» saated avaldumiskanali ka ERRis.»

Pikemas kirjas selgitab Tootsen, et aasta tagasi aset leidnud töökoosolekul ütles ERRi juhatuse esimees Erik Roose, et kuna Tootsenile kuulub «Ööülikooli» kaubamärk, siis ei saa Tootsen olla Rahvusringhäälingu koosseisuline liige. «Valisin võimaluse, et mulle jääb «Ööülikooli» kaubamärk, aga edaspidi teen saateid oma firma – Aadam ja pojad – alt. Samuti ei meeldinud ERRi juhatusele, et kaitsesin ära ka «Laste ööülikooli» kaubamärgi, kuigi see on samast nimeperekonnast,» tõdeb Tootsen.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles