EESTI ANIMAHITI OSCARI-RALLI JÄTKUB ⟩ «Sierra» linastus Los Angeleses filmiekspertidele

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy

Parima lühianimafilmi Oscarit jahtiv kodumaine animafilm «Sierra» linastus Los Angeleses Ameerika filmikunsti ja -teaduste akadeemia liikmetele ja teistele huvilistele. Vaatajate seast võis leida ka eesti päritolu operaatori Alar Kivilo ning paljud tunnustatud animaatorid. Filmi produtsent Aurelia Aasa selgitas, kuidas üritus sujus.

«Rentisime garaaži, sest ralliteemalisele filmile tundus see ainuõige lahendus ja soovisime klassikalise kinosaali-linastuse asemel Oscari-kampaaniasse natuke vürtsi lisada. Õhtut saatnud meeleolude põhjal oli see õige otsus. Aplaus oli võimas ja külaliste tuju hea,» kirjeldas Aasa rallifilmile korraldatud erilinastust. «Üritusele olid kutsutud Ameerika filmiakadeemia liikmed ja kohalikud indie-animaatorid. Teiste seas olid kohal DJ Douggpound ja eestlastele tuttav Alar Kivilo. Vestlust autoritega juhtis Ameerika Filmiakadeemiasse kuuluv indie-animaator Sean Buckelew.»

«Sierra» autor Sander Joon ja produtsent Aurelia Aasa.
«Sierra» autor Sander Joon ja produtsent Aurelia Aasa. Foto: EVE NAABER

«Organiseerimise protsess ise oli küllaltki sürr,» lisas produtsent. «Tegutsema pidi loovalt ja turbokiirusel. Pühapäeva hilisõhtul maandusime pärast 20 tunnist lendu LA-s. Esmaspäeva hommikul vaatasime garaaži üle, et näha, kas paik on ikka linastuskõlbulik. Õhtul läksid välja kutsed. Tegu on endisest autotöökojast ringi ehitatud näitusepinnaga, mis on täis taimi ja ekraane. Paremini «Sierraga» haakuvat kohta olnuks keeruline leida. Väga lahe, et meie esmapilgul hullumeelsena tundunud idee vilja kandis!»

Sander Joone kirjutatud ja lavastatud «Sierra» on parima lühianimafilmi kategoorias jõudnud nominentide eelvalikusse, mis tähendab, et filmil on praegu võimalus saada nominentide hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles