Selgus 2022. aasta populaarseim raamat

Kultuuritoimetus
Copy
Eero Epneri teos «Lembit Ulfsak»
Eero Epneri teos «Lembit Ulfsak» Foto: Rahva Raamat

Möödunud aasta kõige müüdum raamat nii Rahva Raamatu kui Apollo poekettides oli Lembit Ulfsaki elulugu. Kuigi teos pealkirjaga «Lembit Ulfsak» jõudis lettidele alles novembri alguses, müüdi seda vähem kui kahe kuuga enam kui ühtegi teist raamatut terve möödunud aasta jooksul.

«Rahva Raamat avalikustas 2022. aasta jooksul oma raamatupoodidest enim ostetud raamatute nimekirja. Edetabelit troonib ülekaalukalt Eero Epneri teos «Lembit Ulfsak». Nüüdseks on see ka läbi kõigi aastate meie kauplustes müügil olnud biograafiate edetabeli TOP 10 seas. Teost on lühikese ajaga nii palju müüdud, et lettidelt leiab juba kolmanda trüki,» kinnitab Lisette Raud Rahva Raamatu turundusosakonnast. Raamatu edu on seda erilisem, et elulood pole juba aastaid raamatumüügiedetabelites esikohal olnud.

Raamatu toimetaja ja Lembit Ulfsaki tütre Maria Ulfsaki sõnul oli teose sedavõrd suur populaarsus ootamatu, aga väga rõõmustav üllatus nii Ulfsaki lähedaste kui ka poekettide jaoks. «Meil tekkis vahepeal lausa olukord, kus kõik poed olid tühjaks ostetud, aga õnneks saime raamatut juurde trükkida ning nüüd peaks seda kõigile huvilistele ilusti jätkuma – seda enam, et kuuldavasti on mõnes raamatukogus järjekord Lembitu eluloole lausa aastapikkune,» ütles Maria Ulfsak. «Kõige olulisem on aga see, et oleme saanud palju ülimalt positiivset tagasisidet paljudelt toredatelt inimestelt, tavalistelt raamatusõpradelt üle terve Eesti. Küllap oli seda elulugu siis inimestele tarvis, et Lembituga veel  koos aega veeta.»

Eero Epneri kirjutatud raamat ilmus armastatud näitleja ja režissööri 75. sünniaastapäeva puhul. «Lembit Ulfsak» annab pea viiesajal leheküljel põhjaliku ülevaate Ulfsaki eluteest ning teatri- ja filmikarjäärist. Kokku intervjueeriti teose jaoks ligi kahtesadat inimest – tema sõpru, lähedasi ja kolleege nii Eestist kui ka väljastpoolt. Teos sisaldab ka mahukat pildiosa, sealhulgas seni avaldamata rariteetseid fotosid näitleja lapsepõlvest, noorusest, töödest ja ka eraelust.

Lembit Ulfsaki elulooraamatu kujundas graafiline disainer Margus Tamm. Raamatu valmimist toetasid Eesti Kultuurkapital ja Eesti Filmi Instituut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles