INTERVJUU ⟩ Laibach: haavatud elajas on alati kõige ohtlikum

Ivan Skrjabin
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Laibach on aastaid kõnelenud Venemaa võimalikust agressioonist Ukraina vastu. See on olnud nende silmis selge oht kogu aeg.
Laibach on aastaid kõnelenud Venemaa võimalikust agressioonist Ukraina vastu. See on olnud nende silmis selge oht kogu aeg. Foto: Ciril Jazbec/Laibach

Sloveenia ansambel Laibach, mida peetakse mineviku ja oleviku totalitaarse pärandi uurijaks muusikas, valmistub oma uue turnee raames andma Tallinnas Baltimaade ainsat kontserti.

Laibach alustas oma kontseptuaalseid kunstieksperimente 1980. aastal, kui Jugoslaaviat valitses diktaator Tito. Pärast 43 aastat šokeerivad sloveenlased jätkuvalt peavoolu uute projektidega, olgu selleks siis esinemine Põhja-Koreas või Iraani kultuurilise pärandi uurimine. Kuid mitte enam Venemaal, kus grupp on regulaarselt esinenud viimased veerand sajandit.

Legendaarne ansambel rääkis eksklusiivintervjuus Rus.Postimehe ajakirjanikule, kuidas nad praegu elavad ja milline minevik kujundab tulevikku. Teadliku valikuna annab Laibach oma intervjuu anonüümselt ja ühehäälselt.

Sõbrad, te olete Tallinna tulemas! Miks valisite Balti riikide seast just Tallinna?

Kõigi Balti riikide pealinnad on võrdselt kaunid ja inspireerivad, kuid külastame seekord ainult Tallinna, sest nii lihtsalt juhtus. Võiks öelda, et Tallinn soovis meie kontserti enim, kuid loodame järgmisel korral ka Lätit ja Leedut külastada, kui meid tagasi oodatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles