Kas selle aasta suurim hitt? Uut ulmeseriaali hakkasid vaatama miljonid silmapaarid

Kultuuritoimetus
Copy
Armastatud videomängul põhinevat sarja «Viimased meie hulgas» saab näha Telia TV vahendusel.
Armastatud videomängul põhinevat sarja «Viimased meie hulgas» saab näha Telia TV vahendusel. Foto: Sarjakaader

15. jaanuaril jõudis HBO eetrisse uue postapokalüptilise ulmeseriaali «Viimased meie hulgas» («The Last of Us») avaosa, mis tegi vaatajanumbrite mõttes ühe HBO võimsama debüüdi. Viimase kümne aasta jooksul on sellel kanalil leidnud rohkem vaatajaid ainult mullu alanud «Lohede koja» esimene episood.

Kuulsal samanimelisel videomängul põhineva ulmesarja esimest episoodi, mis kannab nime «Kui oled pimedas eksinud», vaatas HBO telekanalilt ja HBO Max voogedastusteenusest kokku 4,7 miljonit inimest.

Kui ülipopulaarse «Troonide mängu» maailmas toimuv «Lohede koda» välja arvata, meelitas HBOs viimati nii palju silmapaare ligi 2010. aastal alanud «Boardwalk Empire». Eestis saab «Viimaseid meie hulgast» näha Telia TV vahendusel.

Oodatud telesündmus «The Last of Us» pani sotsiaalmeedia kihama ning tõi mitmeid tunnustavaid kommentaare videomängu fännidelt, kes mõistetavalt olid ärevad, kui veenvalt suudab seriaal jäljendada mängu depressiivset maailma.

Nii mängu kui sarja tegevus toimub aastaid pärast ülemaailmset seenhaiguse pandeemiat, mis on muutnud nakatunud verejanulisteks koletisteks. Peategelasteks on üksikud ellujäänud Joel (Pedro Pascal) ning seenhaigusele immuunne teismeline tüdruk Ellie (Bella Ramsey), kes peavad üheskoos ette võtma ohtliku teekonna.

Sarja loojateks on Craig Mazin («Tšernobõl») ning Neil Druckmann, kes oli üks algse videomängu autoreid. Seriaali esimene episood on siiani kogunud kiitvaid arvamusi. Eriti palju tunnustust on leidnud peaosatäitjad Pedro Pascal ning Bella Ramsey, kes võtvat videomängutegelaste mõõdu täiuslikult välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles