Pamela Anderson ja ohtlikud palgamõrvarid: Netflix avalikustas tänavuse filmikava

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Chris Hemsworthi palgasõdur Tyler Rake.
Chris Hemsworthi palgasõdur Tyler Rake. Foto: Filmikaader

Populaarne voogedastusteenus Netflix avalikustas 49 uut filmi, mis tänavu eksklusiivselt Netflixi ilmuvad. Nende seast leiab portreedokumentaale, uue David Fincheri põneviku, romantilisi komöödiaid ja palju muud. Täieliku Netflixi 2023. aasta filmikava saab vaadata siit, allpool leiad mõned tähtsamad nopped.

31. jaanuaril jõuab Netflixi režissöör Ryan White'i portreedokumentaal 90ndate seksisümbolist Pamela Andersonist, kelle keerulisest abielust Tommy Leega ilmus mullu mitmele Kuldgloobusele kandideerinud ja ühe Emmy auhinna võitnud lühisari. Kuna Pamela Anderson ei olnud selle lühisarja tegemisega päri, võib arvata, et dokumentaalfilm võimaldab tal isikliku elutee ausalt ja avameelselt oma sõnadega lahti rääkida. Portreefilm kannab nime «Pamela, A Love Story».

Kõigest mõni päev hiljem, 3. veebruaril, ilmub Netflixi aga ühest edukaimast korvpallurist Bill Russellist rääkiv film «Bill Russell: Legend».

90ndate seksisümbol Pamela Anderson sai oma portreedokumentaali.
90ndate seksisümbol Pamela Anderson sai oma portreedokumentaali. Foto: Filmikaader

10. märtsil naaseb Netflixi näitleja Idris Elba üks kuulsamaid tegelasi filmis «Luther: The Fallen Sun», milles suurejooneliselt jätkub 5 hooaega jooksnud Suurbritannia telesarja «Luther» lugu. Filmis naaseb Idris Elba politseiuurija John Lutheri kingadesse ja asub jahtima Londonit hirmuvalitsuse all hoidvat roimarit. Algne telesari pälvis tervelt 11 Emmy nominatsiooni ja tõstis jõulise Idris Elba tippnäitlejate nimekirjadesse.

Nende jaoks, kes peavad Londonis toimuvat verist mõrvarijahti liiga teravaks ajaviiteks, naasevad Jennifer Aniston ja Adam Sandler 31. märtsil järjeloos «Murder Mystery 2».

Lutheri tagasitulekut on paljud oodanud.
Lutheri tagasitulekut on paljud oodanud. Foto: Filmikaader

Jennifer Lopez, keda võib hetkel kinodes näha märulikomöödias «Plahvatuslik pulmapidu», tuleb Netflixi karmi põnevikuga «The Mother», kus popidiiva kehastub ohtlikuks palgamõrvariks. Filmi režissööriks on tunnustatud Niki Caro, kes varasemalt teinud nii tõsiseid draamafilme («North Country», «McFarland, USA») kui ka ülikalli Disney suurfilmi («Mulan»). Kuidas Jennifer Lopez ohtliku palgamõrvari rolli välja kannab, saab näha 12. maist.

Jennifer Lopez hüppab 2023. aastal palgamõrvari rollist.
Jennifer Lopez hüppab 2023. aastal palgamõrvari rollist. Foto: Filmikaader

Märulisõprade rõõmuks naaseb Netflixi ka Chris Hemsworth järjega «Extraction 2», mis jätkab treenitud palgasõduri Tyler Rake'i teekonda kuritegelikus allmaailmas. 11. augustil saabub Netflixi aga «Võimatu missiooni» vaimus spioonipõnevik «Heart of Stone», kus Wonder Womanina tuntud Gal Gadot kehastab ettearvamatut naisspiooni.

Chris Hemsworthi palgasõdur Tyler Rake.
Chris Hemsworthi palgasõdur Tyler Rake. Foto: Filmikaader

10. novembril ilmub voogedastusteenusesse meisterlavastaja David Fincheri uusim film «The Killer», kus löövad kaasa tuntud näitlejad Michael Fassbender ja Tilda Swinton. Filmi aluseks on samanimeline prantsuse koomiks, mille autoriks on Alexis Nolent ehk Matz ning kunstnik Luc Jacamon. Ka see film keerleb palgamõrvari ümber, kes paisatakse verisesse arveteklaarimisse.

Helilooja Leonard Bernstein.
Helilooja Leonard Bernstein. Foto: Adam Scull/PHL/MPI/Capital Pictures/AS/PHL/MPI/Capital Pictures

Netflix annab välja ka uue eluloofilmi Bradley Cooperilt, kelle eelmine lavastajatöö «Täht on sündinud» võitis Oscari. Cooperi uus film «Maestro» räägib helilooja Leonard Bernsteini ja Felicia Montealegre Cohn Bernsteini kauaaegsest suhtest, kusjuures Leonard Bernsteini kehastab režissöör Bradley Cooper ise. Virtuoosi romantilisest ja tormilisest elust rääkiva filmi produtsentide seas on Martin Scorsese ja Steven Spielberg. «Maestro» täpne ilmumiskuupäev ei ole veel teada.

Tagasi üles