PALATIST PLAADILEPINGUNI ⟩ Terviserikke tõttu kõnevõimetuks jäänud Tallinna muusik sõlmis suure plaadilepingu

Kultuuritoimetus
Copy
PK on Eesti underground muusikamaailmas tuntud kui uuekooli hiphopi edasiviija.
PK on Eesti underground muusikamaailmas tuntud kui uuekooli hiphopi edasiviija. Foto: Erakogu

Aastaid žanripiire hajutanud Tallinna artist PK on jõudnud kokkuleppele Skandinaavia plaadifirmaga Rexius Records, kellega koostöös hakatakse tulevikus projektide kallal töötama. Plaadilepingu sõlmimine on vaieldamatult suur saavutus igale muusikule. Selle olukorra teeb tähelepanuväärseks fakt, et 18-aastaselt ei olnud PK terviserikke tõttu võimeline isegi rääkima.

«Ma tegin tööd juba enne õnnetust. Vahel on edasiminek väga vaevaline, aga see ei tähenda, et arengut poleks. Minimaalne samm on siiski ka samm,» ütles PK.

«Kogu see situatsioon tundub mulle väga ebaloogiline ja kohutavalt põnev, aga samas – äkki me ajamegi elus liiga palju loogikat taga. Kirgliku sihikindluse ja ratsionaalsuse suhe on alahinnatud. Elu on samal ajal ette planeeritud, aga mitte miski pole kindel. Kõige väärtuslikum asi, mida me saame hoida, on idee. Meilt võib ära võtta kõik, aga meie ideedele ei pääse kunagi keegi liiga tegema.»

PK on alates varastest 2010-ndatest Eesti underground muusikamaailmas enim tuntud kui väga aktiivne uuekooli hip-hopi edasiviija. Ta on aastal 2017 alustatud «Parema elu nimel» liikumise ja peoseeria looja, mille lavalt on käinud läbi sellised Eesti artistid nagu Okym, Tiiu, Pizzafacial, Noodle Charity, Akar, MAAKUU ja mitmed teised.

«Meilt võib ära võtta kõik, aga meie ideedele ei pääse kunagi keegi liiga tegema.» - PK
«Meilt võib ära võtta kõik, aga meie ideedele ei pääse kunagi keegi liiga tegema.» - PK Foto: Raine Kapp

Viimaste aastate jooksul on mees kuulajaid kostitanud koostöödega rokimaailmas tegutsevate nimedega ning sellega järjepidevalt kustutanud oma loomes läbi aja niigi häguseid piirjooni. Kui ta 2021. aasta alguses ilmunud albumil «Wet Dreams & 911 Calls» oli kuulda tugevaid EDMi mõjutusi, siis sama aasta viimasel päeval väljutatud «appear offline» oli alternatiivroki, akustilise indie ja hiphopi segu.

Mõlemat kajastati mitmes väljaandes Brasiilias, Itaalias, USAs, Itaalias, Prantsusmaal ning Inglismaal.

«Sel pole väga vahet, kuhu enamik liigitab meie tehtut. Eklektilisus ei ole midagi, mida peaks pelgama, vaid pigem avasüli vastu võtma. Vahel istun maha ja endal on ka naljakas mõelda, et alustatud sai MC Battlest ja nüüd on suurem osa lugusid vähemal või rohkemal määral seotud metal'i muusikutega, aga see on epic-teekond. Nagu vaataks filmi, aga samas iga sammuga alles ise kirjutaks süžeed.» kommenteerib PK.

Rexius Records asutati 2013. aastal Göteborgis ja see on aastatega arenenud hübriidseks ettevõtteks, millel on koostööpartnereid üle kahekümnes riigis üle maailma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles