KUUMIM ALBUM MAAILMAS ⟩ Måneskin mängib ohtlikku mängu

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Itaalia megastaarid ansamblist Måneskin ei näita raugemise märke.
Itaalia megastaarid ansamblist Måneskin ei näita raugemise märke. Foto: Brittainy Newman/AP/Scanpix

Maailma kuumim bänd Måneskin on muusikalises mõttes naljakas fenomen: nad on ühest küljest toonud rokkmuusika lähemale nooremale kuulajale, olles samal ajal pidurdamatu entiteet popmuusikamaailmas. Neis on teravmeelsust, vaimukust ja külgetõmbejõudu, millele on keeruline vastu panna, veel vähem seda ignoreerida. Seda tõestab ka bändi kolmas album «RUSH!».

Maailmas on märgatavalt raskema kõlaga bände kui Måneskin, kuid on ilmselt vähe rokkbände, kes suudaks rokkmuusika šokiväärtust, julgust ja kärkivust nõnda efektiivselt enda kasuks ära kasutada, kui seda teeb Måneskin. Nad on seeläbi muutnud rokkmuusika laiemale kuulajaskonnale kättesaadavaks, ent provotseerinud ja kõnetanud ka hulka vanemaid kuulajaid, kelle jaoks on rokkmuusika olnud alati mässuline ja äge, kohati aga sensuaalne ja veider.

«RUSH!» on meeleolukas rokkalbum, mis särab kõige eredamalt hetkedel, mil lugudest kõlab läbi sügavat sensuaalsust ja hingepimedust, dünaamilist «seks, narkootikumid ja rock n’ roll» mentaliteeti, ning ürgset ja igikestvat raevu ühiskonna, inimkonna ning korrumpeerunud poliitikute vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles