AK ⟩ Hoovõtt kainuse suunas

Karmen-Eliise Kiidron
Copy
Piret Põldver pakub usutavat ja mõjuvat sissevaadet alkohooliku (ja mitte ainult) meelde.
Piret Põldver pakub usutavat ja mõjuvat sissevaadet alkohooliku (ja mitte ainult) meelde. Foto: Erakogu

Alkoholism on haigus. Kahtlemata. Haigus, mis on nii normaalne, et teised samasugused saavad selle kõrval vaid kahvatuda. Võtame näiteks narkosõltuvuse – täiesti ennekuulmatu! Aga alkoholism? Võib vaid pokaale kokku lüüa ning rahus edasi napsitada.

Piret Põldver on ette võtnud elumuutuse, mida paljud ei julge, kuigi tahaksid – kainuse. Mis tunne on olla kaine peol, kus kõik joovad, on pealtnäha õnnelikud, ning iga mööduva sõõmuga vaid ähmasemaks jäävad? Ebamugav, igav, tülgastav. Samas on järgmisel hommikul hea ärgata, sest alkoholiga ühte sammu astuv pohmell ei kimbuta. Kuid kainuse enda ligi hoidmine on kurnav, sest alkohol satub teele igal elusammul, ning sellest hoidumisest on tihti vaja pidada kaitsekõne, kui mitte mitu.

«Hoog» jaotub kaheks osaks. Esmalt saab lugeja tutvuda Põldveri päevikuvormis mõtiskluste ja sisekaemusega püüdlusest kaineks saada, ning meelitada samale teele ka sõpra. Kuigi sõber lõpuks siiski vedu ei võta, avaneb Põlveri jaoks uus eluetapp, kus tuleb rinda pista ebamugavate küsimuste, põhjenduste ja situatsioonidega, mida pole võimalik enam pokaali veini abil vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles