NÄDALA PLAAT Kortsud kui elumedalid

Margus Haav
, reporter
Copy
Iggy Pop. 75 eluaastat, 19 albumit, lugematu arv kontserte ja massiivne jälg rokiajaloos.
Iggy Pop. 75 eluaastat, 19 albumit, lugematu arv kontserte ja massiivne jälg rokiajaloos. Foto: Valery Hache

Iggy Pop on nagu kass, kel üheksa elu. Kes teab, kui paljud nendest ta on ära kulutanud ja kui palju alles, aga aprillis 76-aastaseks saav mees on üks nendest, kelle albumeid ja kontserte ei tasu vahele jätta. Ja seda mitte gerontoloogilisest haletsusest, vaid selle pärast, et need on tõesti väärt kraam.

Viibisin ühel vabaõhufestivalil, kus toona kõigest 69-aastane Iggy Pop tuuseldas erksalt mööda lava edasi-tagasi, sülitas ja ropendas, sõimas publikut ja bändi ning andis samal ajal vapustavalt hea energiaga kontserdi. Ühtlasi ei pidanud ta paljuks libiseda publiku sekka ning lasta end patsutada ja paitada. Oma 19. albumil annab pungi ristiisa energia ning karismaga silmad ette sadadele noorema põlve vihastele, kuid napi isikupäraga meestele.

«Every Loser» sisaldab vaatamata nõretavalt marulisele loole «Frenzy» üsna märgatavates doosides poppi, ja see pole mitte kuidagi halvustavalt mõeldud ega öeldud. Plaadil teeb kaasa raskekahurvägi, kuhu kuuluvad näiteks Chad Smith ja Josh Klinghoffer (Red Hot Chili Peppers), Duff McKagan (Guns N’ Roses) pluss Taylor Hawkins, Dave Navarro ja Stone Gossard.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles