Mai Leisz: plaanisime koos Crosbyga veel mõned laulud kirjutada

Kultuuritoimetus
Copy
TÕELINE TEGIJA! Mai Leisz musitseerib koos rock´n´roll’i vana­meistri David Crosbyga.
Youtube / Repro
TÕELINE TEGIJA! Mai Leisz musitseerib koos rock´n´roll’i vana­meistri David Crosbyga. Youtube / Repro Foto: Saarte Hääl

Oma tundeid sel nädalal surnud muusiku David Crosby lahkumise puhul jagab eestlanna Mai J. Leisz, endise nimega Mai Agan. Ta mängis Crosby bändis basskitarri. Mai J. Leisz kirjutab:

David Crosby mängis minu elus nii suurt rolli, et ma enam ei mäletagi, milline oli elu enne seda, kui ma temaga kohtusin. Ent nüüd tuleb harjuda selle mõttega, et teda enam ei ole.

David oli üks kõige südamlikumaid, intelligentsemaid ja parima huumorisoonega inimesi, keda ma tean. Ta armastas naerda ja teisi naerma ajada. Samas ajal võis temaga rääkida hinge teemadel, armastusest, elust, muusikast, kunstist...

Ta oli sügav ja õrn hing ning ma õppisin tema käest palju. David uskus minusse ja minu muusikaandesse nii väga. Ka neil hetkedel, ja eriti neil hetkedel, kui ma ise selle usu kaotanud olin. Ta sponsoreeris kõik minu tööviisad, täitis pabereid ja kirjutas lugematu arv soovituskirju, et mind USA-sse bändi mängima saada. Selle 7 aasta jooksul, mis me teineteist tundsime, me kirjutasime koos mitmeid laule, millest üks «Here It's Almost Sunset» ilmus ka tema albumil, «Sky Trails» (2017) ning me tuuritasime korduvalt USA-s ja Euroopas. David võttis mind kaasa ühele uskumatule seiklusele, mille eest ma olen talle elu lõpuni tänulik.

Ma nägin Davidit viimast korda veel mõned nädalad tagasi, kui ta meile külla tuli ja me läksime tema armastatud mere äärde. Me istusime tema autos, vaatasime laineid ja rääkisime.

Ja plaanisime veel mõned laulud koos kirjutada. Aga enam ei jõudnud.

Ma tunnen sügavat kurbust ja tühjust, et teda enam ei ole, kuid olen nii tänulik selle aja eest, mis meil koos oli. Minu mõtetes ja südames on ka tema abikaasa Jan, kes seisis Davidi kõrval nagu kalju, ja nende poeg Django.

Leiszi ja Crosby koosveedetud ajast leiab ülevaate Leiszi kodulehe meediaarhiivist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles