Eestisse saabuvad rahvusvahelised džässmuusika tipud

Kultuuritoimetus
Copy
Džässikollektiiv Tortured Soul.
Džässikollektiiv Tortured Soul. Foto: Pressifoto

Viimsi Artiumi hooajaline sari «Jazz @ Viimsi Artium» toob sel kevadtalvel publiku ette džässmuusika tipud Iisraelist, Inglismaalt ja USAst. Kuulda saab nii kontsert-džässi, sümfoonilist džässi kui ka disco't, soul-džässi ja house-džässi.

Kontsert-džässi esindajana astub 31. jaanuaril üles Iisraelist pärit maailmaklassi džässpianist Anat Fort – ECM plaadifirma kvaliteedimärgi all tegutsev artist. Ta astub lavale koos eesti tippdžässmuusikutega: Jaak Sooäär, Taavo Remmel ja Tanel Ruben ning vanamuusika guru Andres Mustonen viiulil. Kontsert toimub koostöös MustonenFestiga.

Sümfoonilise džässi esindajana on Viimsi Artium esinema kutsunud Nigeeria juurtega briti džäss-soul vokalisti, helilooja ja produtsendi Ola Onabulé, kes astub Artiumi suures saalis üles 4. märtsil. Ta esineb Viimsis koos sümfooniaorkestri ja džässkvartetiga, kaasates hulgaliselt Ladina-Ameerika muusikast tuntud löökpille. Muusika on sümfooniaorkestrile seadnud saksa arranžeerija Tobias Becker.

Uskumatu hääleulatusega Ola Onabulé.
Uskumatu hääleulatusega Ola Onabulé. Foto: Pressifoto

«Ola Onabulé on täna maailmas üks olulisemaid džässartiste, tema häält peetakse praegu maailma meeslauljate hulgas üheks kõige erilisemaks tema meeletu hääleulatuse, sametise tämbri ja hääle valitsemise tõttu,» ütleb Viimsi Artiumi muusikaprodutsent Villu Veski.

10. märtsil astub Viimsi Artiumi blackbox-saalis üles USA-st pärit disco-, soul- ja house-džässi viljelev Tortured Soul. Eesti publikule on nad varasemalt tuttavad nii festivalidelt Jazzkaar ja Juu Jääb kui ka Disco Tallinna sündmustelt. Viimsi Artiumis toimuval täispikal kontserdil tulevad esitamisele nii nende vanad hitid kui ka uus looming.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles