KULTUURIS KUUM ⟩ Tomi Rahula näeb Eesti Laulu konkursis meeletult võimalusi

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Tomi Rahula
Tomi Rahula Foto: Sander Ilvest / Postimees

Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingus «Kultuuris kuum» käis külas muusik, dirigent ja Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula, kelle taktikepi all on Eesti Laul viimased viis aastat oma teed otsinud. Kuidas valitakse Eesti Laulu konkursile laule, mida kuulajana tähele panna ning kas Rahulal on ambitsioon ise kunagi Eurovisiooni laval esineda? Sellest vestles Rahulaga kultuuritoimetaja Tuuli Põhjakas.

Eesti Laul 2023 finaalkontsert läheneb metsiku kiirusega ning juba 11. veebruaril selgub, kes sõidab Eestit esindama Liverpooli. Tänavu on erakordselt tugev Eesti Laulu aasta ning tegelikult on kõigil finaalis võistlevatel artistidel võrdne võimalus Eurovisioonile pääseda. 

Tomi Rahula, kes on Eesti Laulu peaprodutsent alates 2018. aastast, on aastate jooksul ellu viinud omajagu muutuseid: ta on tutvustanud välisžüriid, katsetanud veerandfinaalide formaati, viinud Eesti Laulu üle Eesti rändama.

Rahula sõnul on peamine muutus, mis ta viimase paari aasta jooksul täheldanud on, just see, kui palju suhtumine Eurovisiooni muutunud on. Kui veel mõne aasta eest nähti Eurovisiooni kui mõttetut palagani, siis nüüd on nii artistid kui ka laulukirjutajad näinud Eurovisiooni potentsiaali. Eurovisioon on pakkunud hüppelauda maailma mitmetele noortele artistidele, nii et tsirkus, millest veel paari aasta eest kõneleti, on jäänud tagaplaanile – esikohal on siiski muusika!

Millised plaanid Rahulal veel on? Millist muusikat ta Eesti Laulul rohkem näha tahaks? Kuidas on Eesti Laul viimasel viiel aastal muutunud? Mida on tal öelda kõigile noortele muusikutele, kes endas veel sajaprotsendilist kindlust pole leidnud? Sellest kõigest juba «Kultuuris kuum» 31. episoodis. 

Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula.
Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula. Foto: Sander Ilvest
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles