Kirjanik Kivirähk mõjus Soomes nagu Maa peale tulnud Jumal (7)

, ajakirjanik
Copy
Andrus Kivirähk käis Soome koolis Eesti lastele kirjanikutööst rääkimas.
Andrus Kivirähk käis Soome koolis Eesti lastele kirjanikutööst rääkimas. Foto: Enriika Vunk

Esmaspäeva õhtupoolikul kogunesid Helsingi ümbruses elavad Eesti lapsed ja vanemad keskuses asuva raamatukogu Oodi privaatsesse koosolekuruumi, et kuulata kirjanik Andrus Kivirähki jutustusi kirjanikuelust, lugude loomisest ja kommidest ning spordist. Kokku oli tulnud pea poolsada kirjandushuvilist, kes pisikesse ruumi üsna vaevu-vaevu ära mahtusid.

«Kui ma oma klassis ükskord ütlesin, et vist on meile Kivirähk külla tulemas, saabus vaikus, nagu oleks jumal Maa peale tulnud,» alustas ürituse organiseerija ja Soome koolis eesti keelt õpetav Koidu sissejuhatusega. Umbes 25 last erinevas vanuses ja tosinajagu lapsevanemaid olid vait ning korraldaja otsustas kohe küsimustega alustada. Teatavasti soojeneb Eesti publik ajaga. «Kuidas sinust sai kirjanik?» küsis Koidu, kuid samal ajal vooris rahvast muudkui juurde ja küsimus läks sahinas kaduma.

«Mida peab tegema, et saada kirjanikuks?» tuli järgmine samateemaline pärimine. «No ikka kirjutama, ega seda ametit ju kuskil ei õpetata,» sõnas Kivirähk ja lisas, et ilmselt on tänapäeval kirjanikuamet ainus, mida kuskil õppida ei saa. «Kui teised sind lugeda tahavad, siis oledki kirjanik! Minul on selles osas hästi läinud!» rõõmustas Kivirähk ja kiitis, et inimesed on siin pimedas Helsingis viitsinud kohalegi teda kuulama tulla.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles