GALERII Tammsaare romaaniauhinna võitis Tõnu Õnnepalu

Kultuuritoimetus
Copy

Täna andis Tallinna linn koostöös Tallinna kirjanduskeskuse ja Eesti Kirjanike Liiduga raekojas välja viiendat korda Tammsaare romaaniauhinna, mille võitis seekord Tõnu Õnnepalu romaani «Palk: talvepäevik» eest.

Tammsaare romaanipreemiat antakse välja alates 1998. aastast iga viie aasta järel. Preemia fondi suurus 2023. aastal on 4000 eurot. Preemia väljaandja on Tallinna linn koostöös Tallinna kirjanduskeskuse ja Eesti Kirjanike Liiduga.

Romaanipreemia eesmärk on tunnustada eesti kirjanikke algupärase teose (või teoste) eest, mille ilmumise aeg jääb Anton Hansen Tammsaare juubeliaastale eelneva viie aasta sisse ning kelle romaan või romaanid on kõige paremini tõendanud žanri valdamise meisterlikkust, kunstilist mõjujõudu ja sõnumi mõttehaaret.

Tallinna kirjanduskeskuse direktori ja romaanipreemia žürii esimehe Maarja Vaino sõnul ilmus viimase viie aasta jooksul ligi viissada teost, mida saab käsitleda romaanina. «Seega oli žüriil, kuhu kuulusid lisaks esimehele Ülle Madise, Triinu Tamm, Jaanus Vaiksoo ja Märt Väljataga, väga tõsine ülesanne sõeluda välja kõige kaalukamad teosed, mille hulgast lõplik valik teha,» lisas Vaino. «Laureaadiks valiti kirjanik, kelle loomingut iseloomustab mõttemaailma mitmeplaanilisus, poeetiline keel ning isikupärane stiil.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles