SÜMBOOLNE HÜVASTIJÄTT Ultima Thule teeb suurkontserdiga kummarduse lahkunud bändiliikmetele (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Riho Sibul suri 2022. aasta novembris.
Riho Sibul suri 2022. aasta novembris. Foto: Peeter Langovits

Ansambel Ultima Thule annab kevadel kontserdi, millega tehakse kummardus nii lojaalsele publikule kui ka lahkunud bändiliikmetele. Kontsert toimub 8. aprillil 2023 kell 19.00 Alexela kontserdimajas.

Ansambel Ultima Thule jõudis esimest korda publiku ette 27. veebruaril 1987. aastal Linnahallis. Saal oli rahvast täis, kohale oli tulnud ligi 4000 muusikasõpra. Laval olnud noored muusikud mängisid end paari aastaga Eesti ühe mõjukama rokkbändi hulka. Tuntusele aitasid kaasa laulva revolutsiooni aegadel esitatud patriootilised ja iroonilised lood, mis eestlase hingelaadiga hästi sobisid.

Ultima Thule klubis Tempel.
Ultima Thule klubis Tempel. Foto: Lilli Tölp

Nüüd, 36 aastat hiljem, ootab legendaarne ansambel kõiki vanu ja uusi fänne oma ühele ning ainsale kontserdile, kus pikale loomingulisele rännakule vaatavad lisaks neile tagasi keelpillikvartett ja plejaad nimekaid külalisi.

Oma tõlgenduses esitavad Ultima Thule lugusid Tõnis Mägi, Vaiko Eplik, Hardi Volmer, Robert Linna, Tanel Padar, Mikk Tammepõld, Erkki-Sven Tüür, Marie Vaigla ja Mari Jürjens.

«Kontserdiga teeme kummarduse kõigile kaasteelistele ning ansambli lahkunud liikmetele Riho Sibulale, Slavka Kobrinile ja Silvi Vraidile. Samuti oma publikule, kes on olnud koos meiega 36 aastat. Koos sõpradega tuleb esitusele läbilõige Ultima Thule muusikalisest pärandist,» ütleb bändi kitarrist Raul Vaigla.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles