Nick Cave vastas tüdinud fännile isiklikult: pärast mu poja surma asjad muutusid

Kultuuritoimetus
Copy
Nick Cave Haapsalus
Nick Cave Haapsalus Foto: Dmitri Kotjuh

Mullu Eestitki külastanud muusik Nick Cave vastas isiklikult fännile, kes imestas nördimusega, kuhu on kadunud Cave'i raev ja vihkamine. Cave selgitas oma muutumist veebis ilmuvas Red Hand Files'i uudiskirjas, mida Cave regulaarselt kirjutab.

«Millal sai sinust postkaardi pealt välja karanud hipi? Ainult rõõm, armastus ja rahu. Oksele ajab! Kus on raev, viha, vihkamine? Viimasel ajal mõjuvad su kirjutised nagu vana preestri soigumine pühapäevasel jumalateenistusel,» kritiseeris Cave'i praegust meeleolu fänn Ermine.

Cave vastas Red Hand Files'i uudiskirjas Ermine'i kaebusele: «Asjad muutusid mu poja surmaga. Mina muutusin. Iseasi, kas see on hea või halb, aga sinu kirjeldatud raev kaotas oma võlu ning tõepoolest, võib-olla minust sai postkaardilt välja karanud hipi. Vihkamine ei olnud lihtsalt enam huvitav. Need tunded oli nagu vana nahk, mille pidin maha ajama. Need emotsioonid olid nagu omaette okse.»

«Kui mu poeg suri, tabas mind reaalne meeleheide,» lisas Cave mõtisklevalt. «Ma ei pidanud ise midagi tegemagi selleks, et mu enda jälestus maailma vastu hakkaks murenema ja kokku varisema. Hakkasin mõistma enda haavatavat ja õrna positsiooni maailmas. Ma hakkasin selle pärast muretsema. Mul tekkis sügav ja järsk vajadus anda sellele kohutavale, ilusale maailmale oma abistav käsi, selle asemel et seda maha teha ning hukka mõista.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles