Režissöör Anna Hints: pärast filmi tulid inimesed mu juurde ja nutsid

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Анна Хинтс на фестивале.
Анна Хинтс на фестивале. Foto: Rain Rannu

Režissöör Anna Hintsi esimene täispikk dokumentaalfilm «Savvusanna sõsarad» esilinastus tänavusel Sundance'i filmifestivalil, mis on üks viiest maailma olulisemast filmifestivalist. Maailmakino dokumentaalfilmide võistlusprogrammis linastunud film tõi Anna Hintsile parima režissööri auhinna. Äsja Sundance filmifestivalilt võidukalt naasnud Anna Hints tunnistab kommentaaris Postimehele, et võit pakub talle ennekõike vankumatut usku senisest veelgi enam oma sisetunnet usaldada.

Anna Hintsi sõnul oli see, et ta auhinna saab, siiski lõpuni üllatus. Režissööri sõnul oli tal plaan auhinnatseremoonia ajal hoopis viimasel «Savvusanna sõsarad» seansil viibida, et veelkord publiku tagasisidet nautida, kuid umbes tund aega enne seansi algust ütles üks korraldaja Hintsile, et ta peab hetkel siiski auhinnatseremooniale jääma.

«Ma tahan alati publikuga kohtuda, näha publiku reaktsioone. See tekitab nii tugeva ja võimsa tunde. Seal eriti, sest pärast iga seanssi seisid inimesed sabas, kes kõik tahtsid kõneleda ja kallistada ning jagasid oma kogemusi ja nutsid,» sõnas Hints.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles